Hyundai Motorsport are trei echipaje in top cinci dupa prima zi din Raliul Sardiniei

Hyundai Motorsport are trei echipaje in top cinci dupa prima zi din Raliul Sardiniei

• Hyundai Motorsport a avut un debut promitator in Raliul Sardiniei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri, cu trei echipaje in top cinci;

• Ott Tänak si Martin Järveoja se afla pe prima pozitie, iar Dani Sordo si Borja Rozada ocupa cea de-a doua pozitie;

• Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au incheiat prima zi pe pozitia a cincea si sunt pregatiti sa lupte in continuare pentru un loc pe podium.

Hyundai Motorsport a avut un debut promitator in Raliul Sardiniei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri, toate cele trei echipaje fiind in top 5 dupa primele opt probe speciale. Ott Tänak si Martin Järveoja se afla pe prima pozitie, Dani Sordo si Borja Rozada pe cea de-a doua, iar Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe s-au clasat pe locul al cincilea.

Obiectivul echipei Hyundai Motorsport este de a recupera punctele pierdute in Raliul Portugaliei, mai ales ca in Sardinia a castigat patru dintre ultimele cinci raliuri (Neuville a castigat in 2016 si 2018, respectiv Sordo in 2019 si 2020).

Echipajul estonian Ott Tänak/ Martin Järveoja a castigat primele cinci probe speciale si a incheiat ziua cu un avans de peste 19 secunde fata de colegii de echipa.

M-am simtit foarte bine inca de pe prima proba si am reusit sa cresc ritmul in permanenta. Obiectivul nostru a fost sa obtinem un avantaj cat mai mare inca din prima zi, pentru ca aici ordinea la start are un rol foarte important. Cu exceptia problemelor de pe ultima proba, totul a functionat perfect si sunt increzator ca putem continua in acelasi ritm si in urmatoarele doua zile”, a declarat Ott Tänak.

Dani Sordo si Borja Rozada, copilotul sau, au incheiat pe locul secund in Portugalia si au avut un parcurs bun si pe macadamul din Sardinia. Echipajul a fost cel mai rapid pe ultimele trei probe ale zilei, ocupand cea de-a doua pozitie in clasament.

Sunt multumit cu evolutia de astazi si, cu exceptia unor mici probleme, am reusit sa ne demonstram inca o data competitivitatea. Am reusit sa gestionam foarte bine situatia si am avut incredere ca putem ataca pana pe ultima proba. Insa, mai este mult pana la final si trebuie sa ramanem concentrati”, a mentionat Dani Sordo.

Echipajul belgian - Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe - a fost cel mai rapid pe ultima proba si este pregatit sa lupte in continuare pentru un loc pe podium.

Nu a fost o zi usoara pentru noi, dar am facut cateva modificari ale setarilor si m-am simtit mult mai bine pe probele de dupa-amiaza. Mai avem timp sa recuperam”, a declarat Thierry Neuville.

Sambata si duminica sunt programate inca 12 probe speciale in Raliul Sardiniei cu o lungime totala de peste 175 de kilometri.

A fost o zi grea, dar stiam ca Raliul Sardiniei este una dintre cele mai dificile etape din calendar. Am avut unele probleme pe probele de dimineata, insa lucrurile au functionat ulterior mult mai bine. Ott a fost intr-o alta liga astazi, iar Dani si Thierry au crescut constant ritmul. Sper ca echipajele noastre sa continue in acelasi ritm si sa ne atingem obiectivele”, a adaugat Andrea Adamo, directorul echipei.

Clasament Raliul Sardiniei (dupa prima zi):

1

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 WRC

1:26:58.0

2

D. Sordo

B. Rozada

Hyundai i20 WRC

+19.4

3

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+36.2

4

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+1:02.0

5

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 WRC

+1:03.2

6

T. Katsuta

D. Barritt

Toyota Yaris WRC

+1:26.1