Hyundai Motorsport are trei echipaje in top cinci la Raliul Monte-Carlo

Hyundai Motorsport are trei echipaje in top cinci la Raliul Monte-Carlo
  • Hyundai Motorsport se afla pe locurile al doilea, al treilea si al cincilea, dupa doua zile din Raliul Monte-Carlo, prima etapa a sezonului in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru victorie in Raliul Monte-Carlo, prima etapa din sezonul 2019 in WRC, toate cele trei echipaje fiind in top cinci, dupa opt dintre cele 16 probe speciale.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul se claseaza pe locul al doilea, Andreas Mikkelsen si Anders Jæger-Amland pe al treilea, iar Sébastien Loeb si Daniel Elena pe cel de-al cincilea.

Dintre cele sase probe speciale, programate vineri, s-au desfasurat doar cinci, dupa ce speciala Valdrome-Sigottier a fost anulata din motive de siguranta. In total, echipajele au parcurs 100 de kilometri cronometrati in conditii dificile.

Aflat pe pozitia a treia, dupa probele de joi seara, Neuville a reusit sa recupereze si acum ocupa locul al doilea, la doar doua secunde fata de lider.

„Ce zi am avut! Sunt foarte multumit de evolutia noastra si as vrea sa multumesc echipajului nostru de recunoastere pentru ca ne-a ajutat sa atacam in permanenta”, a declarat Thierry Neuville.  

Andreas Mikkelsen a reusit sa se claseze pe pozitia a treia la finalul zilei de vineri.

„Sunt bucuros ca ne aflam in lupta pentru un loc pe podium, dupa o zi grea. Este foarte usor sa faci o greseala aici, asa ca trebuie sa iei cele mai bune decizii si sa incerci sa minimizezi pagubele, in cazul in care ai facut o alegere nepotrivita”, a mentionat Andreas Mikkelsen.

Sebastien Loeb si Daniel Elena, aflati la prima lor cursa pentru Hyundai Motorsport, au castigat doua probe speciale si sunt pregatiti sa lupte pentru un loc pe podium.

„Este important ca am reusit sa castigam probe speciale cu Hyundai i20 Coupe WRC. Ma simt bine in masina si sper sa putem continua in acelasi ritm pana la final”, a adaugat Sebastien Loeb.

Dupa primele doua zile din Raliul Monte-Carlo, Hyundai Motorsport se afla cu toate cele trei echipaje in top cinci in lupta pentru victorie.

„A fost o zi buna. Am incercat sa ne adaptam conditiilor dificile din Raliul Monte-Carlo si am reusit sa castigam probe speciale, aspect care ne motiveaza si mai mult. Avem o pozitie promitatoare si vom lupta pana la ultima proba pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat si Andrea Adamo, directorul echipei.

Rezultate Raliul Monte-Carlo 2019 (dupa cea de-a doua zi):

1.S. OgierJ. IngrassiaCitroën C3 WRC1:37:17,3
2.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+2,0
3.A. MikkelsenA. Jæger-AmlandHyundai i20 Coupe WRC+1:17,7
4.J.M. LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+1:25,1
5.S. LoebD. ElenaHyundai i20 Coupe WRC+1:25,9
6.E. Evans               S. MartinFord Fiesta WRC+1:47,5
7.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC+2:34,9
8.K. MeekeS. MarshallToyota Yaris WRC+5:33,0