Hyundai Motorsport ataca ultima zi din Raliul Portugaliei cu doua echipaje in top sapte

Hyundai Motorsport ataca ultima zi din Raliul Portugaliei cu doua echipaje in top sapte
  • Echipa Hyundai Motorsport a incheiat ziua de sambata din Raliul Portugaliei cu doua masini in top sapte
  • Dani Sordo ocupa pozitia a sasea, fiind urmat in clasament de Hayden Paddon

 

Echipa Hyundai Motorsport a incheiat ziua de sambata din Raliul Portugaliei cu doua echipaje in top sapte. Pilotii au avut de parcurs sase probe speciale, cu o lungime de 165 km, dar si cea mai lunga speciala a raliului (Fridão – 37,67 km).

 

Dani Sordo si Marc Marti, copilotul sau, (#8 Hyundai i20 WRC) au continuat lupta pentru un loc in top sase.

 

„Am pierdut timp pentru ca nu am ales cele mai potrivite pneuri pentru conditiile de pe speciale. Acum trebuie sa ne pregatim pentru ultimele trei probe de duminica”,a declarat Dani Sordo.

 

Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) a incheiat ziua de sambata pe locul al saptelea in clasamentul general. Paddon si John Kennard, copilotul sau, au avut o serie de clasari in top sase pe probele de sambata.

 

„Am avut inca o zi buna. Am reusit sa pastram acelasi ritm de vineri si ma bucur ca am urcat in clasamentul general. Mai sunt trei probe speciale duminica si dorim sa ne imbunatatim pozitia”,a mentionat Hayden Paddon.

 

Pentru echipajul belgian, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul (#7 Hyundai i20 WRC), ziua s-a incheiat foarte repede. Cei doi au avut probleme dupa doar doi kilometri de proba speciala. Echipajul Hyundai Motorsport va lua startul duminica pentru a acumula cat mai multa experienta pe noile speciale din Raliul Portugaliei.  

 

„Vom continua raliul duminica si sper sa incheiem intr-o nota pozitiva”a adaugat Thierry Neuville.

 

Hyundai Motorsport a acumulat informatii utile pe specialele din Raliul Portugaliei, care vor fi utilizate pentru dezvoltarea modelului Hyundai i20 WRC.

 

„Am invatat multe despre strategia de abordare a acestui raliu. Hayden si Dani s-au descurcat bine astazi, dar este evident ca putem sa ne imbunatatim performantele. Thierry va reveni intr-o forma mai buna si va aduna puncte importante pentru Hyundai Motorsport la urmatoarea etapa”a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

 

Legendara proba speciala Fafe va fi parcursa de doua ori duminica, a doua trecere fiind si Power Stage. Intre cele doua treceri este programata speciala Vieira do Minho, cu o lungime de 32,35 km.

 

Rezultate Raliul Portugaliei dupa a doua zi:

1. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 2:56:19.9

2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +9.5

3. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +20.0

4. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +21.1

5. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:11.1

6. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +1:50.4

7. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +2:01.0

8. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +2:05.0

9. R. Kubica/ M. Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC) +3:06.9

10. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +5:49.7