Hyundai Motorsport concureaza pentru a incheia pe podium cu noua generatie i20 WRC in Raliul Poloniei

Hyundai Motorsport concureaza pentru a incheia pe podium cu noua generatie i20 WRC in Raliul Poloniei
  • Hyundai Motorsport a castigat patru probe speciale din cele zece programate in prima zi din Raliul Poloniei
  • Castigatorul etapei din Argentina, Hayden Paddon, se afla pe locul al treilea, Thierry Neuville, pe al cincilea, iar Dani Sordo pe al unsprezecelea in clasamentul general

Hyundai Motorsport a inregistrat un inceput bun in Raliul Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial FIA (WRC), cu doua masini in top cinci dupa prima zi a competitiei. Echipa a obtinut doua victorii in acest sezon (Argentina/ Sardinia) si alte doua clasari pe podium (Monte-Carlo/ Suedia) in 2016, obiectivul fiind sa incheie pe podium in cadrul etapei din Polonia.

Hayden Paddon se afla pe locul al treilea la general, dupa ziua de vineri, castigand trei probe speciale. Thierry Neuville ocupa pozitia a cincea, iar Dani Sordo este in top unsprezece. 

Paddon (#4 Noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, au castigat prima proba de vineri (PS2 - Chmielewo) si au repetat performanta si pe ultima speciala din prima bucla (PS5 - Stare Juchy). Cu o evolutie buna, echipajul neozeelandez se afla in lupta pentru inca un podium in acest sezon.

„Am inceput ziua cu o victorie pe proba si concuram pentru un loc pe podium. Putem creste ritmul si trebuie sa fim foarte atenti. Este un raliu rapid si am mare incredere in fortele noastre”,a declarat Paddon.

Neuville (#3 Noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au incheiat pe podium in anul 2014, iar in cadrul etapei din acest sezon au inceput cu o victorie pe super speciala de pe Mikolajki Arena.

„Totul s-a desfasurat bine. Astept cu nerabdare sa luam startul pe probele de sambata care sunt foarte tehnice”,a mentionat Neuville.

Dani Sordo (#20 Noua generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, au inregistrat un inceput mai prudent si incearca sa revina in lupta pentru un loc in puncte.

„Mi-au placut probele de astazi si m-am simtit foarte bine la volan, dar din pacate nu am fost suficient de rapid. Sunt sigur ca putem face progrese”,a adaugat Sordo.

Hyundai Motorsport a reusit sa se lupte permanent pentru un loc pe podium in acest sezon, cu noua generatie i20 WRC. Obiectivul in cadrul etapei din Polonia este clasarea in top trei.

„Am inregistrat un inceput bun si am incheiat prima zi cu toate cele trei echipaje. Noua generatie i20 WRC si-a demonstrat potentialul, iar pilotii au fost incantati de speciale. Hayden a castigat trei probe si cu siguranta va incerca sa obtina mai mult. Dupa victoria din Sardinia, Thierry are un ritm bun si concureaza pentru obtinerea a cat mai multor puncte, iar Dani sigur va creste ritmul. Trebuie sa ramanem concentrati pentru a ne putea atinge obiectivele”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Sambata sunt programate sapte probe speciale cu o lungime de aproape 125 km. Bucla de trei speciale - Goldap, Stanczyki si Babki, va fi parcursa de doua ori, iar ziua se va incheia cu super speciala de pe Mikolajki Arena.

REZULTATE RALIUL POLONIEI – PRIMA ZI:

1. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) 1:01:23.0

2. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +4.2

3. H. Paddon/ J. Kennard (New Generation i20 WRC) +10.2

4. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +16.3

5. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +20.4

6. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +36.6

7. S. Lefebvre/ G. Moreau (Citroën DS3 WRC) +39.4

8. C. Breen/ S. Martin (Citroën DS3 WRC) +41.1

9. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +58.6

10. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +1:06.7

11. D. Sordo/ M. Marti (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:12.2