Hyundai Motorsport concureaza pentru un loc pe podium in Raliul Monte-Carlo

Hyundai Motorsport concureaza pentru un loc pe podium in Raliul Monte-Carlo
  • Thierry Neuville a obtinut prima victorie de proba speciala pentru noua generatie i20 WRC.
  • Neuville a incheiat ziua pe locul al treilea, in timp ce Dani Sordo se afla in top opt.

 

Hyundai Motorsport a avut o evolutie buna in penultima zi din Raliul Monte-Carlo, echipa obtinand prima victorie de proba speciala cu noua generatie i20 WRC. In plus, Thierry Neuville se lupta pentru un loc pe podium.

 

Thierry Neuville, Hayden Paddon si Dani Sordo s-au clasat pe primele trei locuri pe speciala a 12-a (St. Leger les Melezes - La Batie Neuve 17,13 km). In plus, Neuville si Sordo au incheiat pe primele doua pozitii pe PS13 (Sisteron-Thoard 36,60 km). Acest rezultat a marcat prima tripla pe o proba speciala pentru Hyundai Motorsport, prima victorie de proba pentru noul model i20 WRC si prima victorie pentru echipa pe o speciala din Raliul Monte-Carlo.

 

De asemenea, Hayden Paddon, care a revenit conform regulamentului Rally 2, a avut un ritm foarte bun si a incheiat cu cel de-al doilea timp pe speciala a 12-a.

 

Dupa doua victorii de proba speciala, Thieryy Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) se afla mai aproape cu 12 secunde de Andreas Mikkelsen, care ocupa locul secund in clasament.

 

„A fost un moment special sa castig o proba cu noua masina. Obiectivul nostru este sa obtinem o clasare pe podium pentru echipa”,a declarat Neuville.

 

Dani Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) a avut sambata o evolutie buna cu noul model i20 WRC.

 

„M-am simtit confortabil cu noua masina si sper sa continuam la fel pe probele de duminica”,a mentionat Sordo.

 

Dupa un inceput dificil, Hayden Paddon (#10 Hyundai i20 WRC) a reusit sa incheie pe locul secund pe speciala a 12-a si pe pozitia a cincea pe proba urmatoare.

 

„A fost cu siguranta o zi interesanta. M-am bucurat ca am obtinut prima tripla cu echipa si pe final lucrurile au mers mult mai bine”,a adaugat Paddon.

 

Hyundai Motorsport a obtinut prima victorie de proba speciala cu noua generatie i20 WRC. Obiectivul este de a pastra pozitia pe podium si de a incepe cu un rezultat cat mai bun sezonul 2016.

 

„Ziua de sambata a demonstrat, inca o data, de ce Monte-Carlo este un raliu atat de special. Ne bucuram sa obtinem prima victorie cu noua generatie i20 WRC, mai ales ca pilotii nostri au declarat ca progresele sunt evidente. Vom face tot posibilul pentru a ne pastra pozitia pe probele de duminica”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

 

Duminica mai sunt programate inca trei probe speciale in Raliul Monte-Carlo: Col de l’Orme - St Laurent (12,07 km), care va fi parcursa de doua ori, precum si La Bollene Vesubie - Peira Cava (21,36 km). Pilotii vor trece si pe legendara Col de Turini, incheind prima etapa a sezonului 2016 la Monaco.

 

Raliul Monte-Carlo – rezultate dupa ziua a 3-a

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:19:05.7

2. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +1:59.7

3. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC)  +2:12.2

4. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:25.9

5. S. Lefebvre/ G. Moreau (Citroën DS3 WRC) +7:29.4

6. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +10:42.3

7. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +10:44.5

8. E. Evans/ C. Parry (Ford Fiesta R5) +17:14.5

9. A. Kremer/ P. Winklhofer (Škoda Fabia R5) +19:26.4

10. E. Lappi/ J. Ferm (Škoda Fabia R5) +19:38.1

    ...

31.  H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +45:59.8