Hyundai Motorsport concureaza pentru un loc pe podium in ultima etapa din WRC 2021

Hyundai Motorsport concureaza pentru un loc pe podium in ultima etapa din WRC 2021

• Dupa prima zi din Raliul Monza, Thierry Neuville s-a clasat pe podium;

• Dani Sordo ocupa pozitia a patra - la doar trei secunde in spatele colegului sau de echipa;

• Teemu Suninen, care concureaza in premiera pentru Hyundai Motorsport, se afla pe locul al optulea.

Hyundai Motorsport a incheiat prima zi a Raliului Monza, ultima etapa a sezonului 2021 din Campionatul Mondial de Raliuri, cu Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe pe pozitia a treia. Echipajul belgian a castigat si o proba speciala, fiind in lupta pentru un loc pe podium pana la final.

Sunt multumit de evolutia noastra din prima zi. Am atacat inca de dimineata si m-am simtit bine la volan. Este clar ca putem fi competitivi si vom vedea ce se va intampla pe probele de sambata si duminica”, a declarat Thierry Neuville.

Dupa primele sapte probe speciale, Dani Sordo si Cándido Carrera, copilotul sau, ocupa locul al patrulea. Echipajul spaniol s-a impus pe ultima speciala a zilei, care a inclus si traseul legendar al circuitului de la Monza.

Desi am intampinat probleme pe probele de dimineata, situatia s-a schimbat la cea de-a doua trecere. Probele de sambata si duminica vor fi si mai solicitante, dar suntem pregatiti sa atacam pana la final”, a mentionat Dani Sordo.

In ultima etapa din acest sezon a luat startul pentru Hyundai Motorsport si echipajul Teemu Suninen si Mikko Markkula. Finlandezii au concurat pentru prima oara cu modelul Hyundai i20 WRC si au incheiat prima zi pe pozitia a opta.

A fost o zi plina de provocari. Pentru ca am avut o singura zi de teste, la inceput am mers foarte prudent, dar am crescut ritmul treptat, pe fiecare proba. Mi-ar placea sa castig o proba speciala si daca voi avea suficienta incredere in mine, pana duminica voi ataca. In acelasi timp, este important sa ajungem cu bine la sosire”, a declarat Teemu Suninen.

Sambata si duminica sunt programate inca noua probe speciale cu o lungime totala de aproximativ 150 de kilometri.

Desi a fost o zi dificila, cu probe diferite, trebuie sa intelegem cum sa imbunatatim masinile astfel incat sa incercam sa recuperam cat mai mult posibil. Mai sunt doua zile in care se poate intampla absolut orice”, a adaugat Andrea Adamo, directorul echipei.

Clasament Rally Monza (dupa prima zi):

1

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

1:04:05.2

2

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+1.4

3

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 WRC

+21.6

4

D. Sordo

C. Carrera

Hyundai i20 WRC

+24.6

5

O. Solberg

E. Edmondson

Hyundai i20 WRC

+50.6

6

T. Katsuta

A. Johnston

Toyota Yaris WRC

+1:05.5

7

G. Greensmith

J. Andersson

Ford Fiesta WRC

+1:14.1

8

T. Suninen

M. Markkula

Hyundai i20 WRC

+1:28.6

9

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+1:57.3