Hyundai Motorsport concureaza pentru victorie in Raliul Turciei

Hyundai Motorsport concureaza pentru victorie in Raliul Turciei
  • Thierry Neuville este lider, in timp ce Andreas Mikkelsen ocupa pozitia a treia; ambii piloti au castigat cate doua probe speciale pana acum;
  • Hayden Paddon se afla pe locul al saselea pe macadamul dur din Turcia.

Thierry Neuville este lider dupa prima zi a raliului, Andreas Mikkelsen, colegul sau de echipa, se afla pe locul al treilea, iar Hayden Paddon pe cel de-al saselea.

Neuville si Nicolas Gilsoul, care au semnat deja prelungirea contractului cu Hyundai Motorsport pentru o perioada de trei ani, au castigat doua probe speciale vineri, iar Mikkelsen si Anders Jæger alte doua probe - super speciala de joi si PS4 de vineri.

Vineri au fost parcursi 144,84 km de proba speciala, aceasta fiind cea mai lunga zi a raliului, diferenta intre pilotii din top trei fiind de doar 2,6 secunde.

„Lupta pentru prima pozitie este foarte stransa, aspect care ne motiveaza fantastic. Trebuie sa fim prudenti pentru ca este o lupta intensa”, a declarat Neuville.

Andreas Mikkelsen a fost primul lider al raliului si a castigat doua probe speciale pana acum. Norvegianul a incheiat ziua de vineri pe locul al treilea.

„Sunt incantat de modul in care a decurs ziua pentru noi. Am fost lideri timp de trei probe speciale si avem motive sa fim foarte optimisti pentru urmatoarele doua zile”, a mentionat Mikkelsen.

Hayden Paddon si Seb Marshall, copilotul sau, au revenit in cockpitul modelului Hyundai i20 Coupe WRC, dupa etapa din Finlanda.

„A fost o zi dificila. Ne-am confruntat cu unele dintre cele mai dure probe desfasurate pana acum, dar suntem in continuare in lupta pentru un loc in top cinci”a adaugat Paddon.

Pentru Hyundai Motorsport aceasta este prima prezenta in Raliul Turciei, o etapa care a revenit de anul acesta in calendarul competitional.

„A fost o zi plina. A fost un test pentru masinile noastre si sunt incantat ca modelul i20 Coupe WRC a rezistat. Competitia a decurs bine pentru noi, dar trebuie sa ramanem concentrati pana la final”a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Rezultate Raliul Turciei 2018 (dupa prima zi):

1.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC         1:52:28,2
2.S. OgierJ. IngrassiaFord Fiesta WRC+0,3
3.A. MikkelsenA. JægerHyundai i20 Coupe WRC         +2,6
4.J.M. LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+16,3
5.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC+31,9
6.H. PaddonS. MarshallHyundai i20 Coupe WRC         +35,1
7.E. LappiJ. Ferm  Toyota Yaris WRC+36,8
8.C. Breen                S. Martin               Citroën C3 WRC+50,1
9.T. SuninenM. MarkkulaFord Fiesta WRC           +1:02,9