Hyundai Motorsport concureaza in Raliul Marii Britanii

Hyundai Motorsport concureaza in Raliul Marii Britanii
  • Thierry Neuville a castigat o proba speciala in prima zi din Raliul Marii Britanii, ocupand locul al patrulea in clasament
  • Andreas Mikkelsen se afla pe pozitia a saptea, Dani Sordo pe a opta, iar Hayden Paddon pe a noua, dupa primele sapte speciale ale cursei

Dupa prima zi din Raliul Marii Britanii, penultima etapa din Campionatul Mondial FIA (WRC), Hyundai Motorsport se afla in top zece cu toate cele patru echipaje.

Thierry Neuville, castigator a trei competitii in acest sezon, a urcat pe pozitia a patra dupa victoria obtinuta pe ultima speciala a zilei. Andreas Mikkelsen ocupa locul al saptelea, fiind urmat de Dani Sordo, clasat pe pozitia a opta, si de Hayden Paddon, pe a noua.

In prima zi din Raliul Marii Britanii au fost programate trei probe speciale distincte, care au fost parcurse de doua ori, avand o lungime totala de 119 km.

„Suntem multumiti cu rezultatul obtinut vineri. Avem un ritm bun si cred ca mai putem urca in clasament. Pe probele de dimineata am inregistrat mici probleme cu masina, insa la jumatatea zilei am schimbat setarile si am recuperat din timpul pierdut. Faptul ca am incheiat ziua cu o victorie ne motiveaza si, cu siguranta, vom creste ritmul pe celelalte speciale”,a declarat Thierry Neuville.

Mikkelsen si Anders Jæger, copilotul sau, se afla inca in faza de acomodare cu masina, aceasta fiind doar a doua cursa pentru Hyundai Motorsport.

„Este intotdeauna o placere sa concurez pe probele din Tara Galilor. Aici mi-am inceput cariera si ma bucur ca pot continua cu Hyundai Motorsport. Cu toate ca vremea a fost buna, probele au fost foarte alunecoase. Obiectivul nostru este sa acumulam cat mai multa experienta, precum si sa urcam in clasament”,a mentionat Andreas Mikkelsen.

Dani Sordo si Marc Martí au avut o abordare mai prudenta si se afla pe pozitia a opta in clasamentul general, dupa cele sapte speciale desfasurate pana in prezent.

„Probele de dimineata au fost mult mai alunecoase decat ma asteptam. Pe speciala a patra (Hafren) aderenta a fost mai buna si speram ca putem ataca mai mult in ultima parte a zilei. Din pacate, pe urmatoarele probe, situatia nu s-a schimbat. Sunt sigur ca putem recupera in urmatoarele doua zile”,a adaugat Dani Sordo.

„Etapa din Tara Galilor este una cu multe particularitati. Este nevoie de incredere mare in masina, iar noi am avut un comportament subvirator pe probe”,a declarat Hayden Paddon.

Pentru prima data in acest sezon, Hyundai Motorsport a luat startul cu patru echipaje, o provocare pentru ingineri si mecanici. Echipa doreste sa obtina cat mai multe informatii aici, precum si in Australia, ultima etapa a sezonului, pentru a creste competitivitatea modelului Hyundai i20 Coupe WRC pe macadam, ca parte a pregatirii pentru sezonul 2018.

„Sa avem patru masini la start inseamna o munca suplimentara pentru intreaga echipa. Ne-am confruntat cu situatii tipice pentru Tara Galilor si am ajustat setarile in functie de fiecare proba. Toate informatiile acumulate aici ne vor ajuta sa pregatim sezonul 2018”,a mentionat Michel Nandan, directorul echipei.

CLASAMENT RALIUL MARII BRITANII (DUPA PRIMA ZI)

1. E. Evans           D. Barritt          Ford Fiesta WRC                        1:09:20.9

2. O. Tänak          M. Järveoja       Ford Fiesta WRC                        +24.6

3. S. Ogier            J. Ingrassia       Ford Fiesta WRC                        +26.8

4. T. Neuville        N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC        +37.1

5. J. M. Latvala     M. Anttila         Toyota Yaris WRC                     +41.9

6. K. Meeke          P. Nagle              Citroën C3 WRC                      +42.0

7. A. Mikkelsen    A. Jæger           Hyundai i20 Coupe WRC      +52.0

8. D. Sordo          M. Martí            Hyundai i20 Coupe WRC       +1:13.9

9. H. Paddon       S. Marshall       Hyundai i20 Coupe WRC        +1:22.9

10. J. Hänninen    K. Lindström      Toyota Yaris WRC                     +1:43.5