Hyundai Motorsport consolideaza echipa pentru a demara campania WRC

Hyundai Motorsport consolideaza echipa pentru a demara campania WRC

HYUNDAI MOTORSPORT CONSOLIDEAZA ECHIPA PENTRU A DEMARA CAMPANIA WRC

  • Stabilirea membrilor de baza, pentru consolidarea elementelor cheie ale echipei, a fost efectuata de catre Hyundai Motorsport GmbH inca de la inceputul anului 2013
  • Francezul Bertrand Vallat conduce echipa de design, in timp ce compatriotul sau, Stephane Girard, preia functia de Manager Motorizari
  • Alain Penasse se va alatura Hyundai Motorsport in functia de Manager de Echipa, preluand toate activitatile echipei

S-a alaturat Hyundai Motorsport migrand de la Hyundai Motor Europe, Stefan Ph. Henrich, in calitate de Director Marketing si Comunicare al echipei

Inca de la desemnarea Directorului Echipei, Michel Nandan, in ianuarie, formatiunea s-a concentrat pe constructia facilitatii din Alzenau si pe pregatirea modelului i20 WRC pentru setul complex de teste programat pentru anul acesta, dar si pe consolidarea departamentelor echipei – tehnic, sport si marketing. Impreuna cu noii membri desemnati, echipa dispune de o formula operationala, evoluand rapid.

Tehnic:

Departamentul tehnic a avut o evolutie constanta de la inceputul proiectului. Implicat in acest proces de la primele etape, Directorul de Design, Bertrand Vallat, a lucrat la conceptul i20 WRC incepand din decembrie, iar acum conduce proiectul tehnic. Cea mai recenta pozitie a francezului a fost cea detinuta la Peugeot Sport, unde s-a implicat, in mod activ, la dezvoltarea celui mai bine vandut model 207 S2000.

Noul membru, Stephane Girard, s-a alaturat Hyundai Motorsport in calitate de Manager Motorizari – un alt rol important al echipei. Stephane dispune de cunostinte extinse in domeniul motorsport, dobandite pe parcursul anilor in care a colaborat cu echipe precum: Peugeot Sport, Maserati Corse, Subaru World Rally Team - Prodrive si Citroen Sport.

Sport:

Alain Penasse va fi desemnat Manager al Echipei incepand cu 22 aprilie, avand un rol esential in activitatile cotidiene legate de management si dezvoltare. Belgianul, in varsta de 51 de ani, are o experienta vasta in domeniul raliurilor, participand in cadrul unor echipe precum: Toyota Team Europe, Peugeot Sport. Totodata, a colaborat cu producatorul de anvelope Michelin si a fost organizator al raliului Ypres.

Atelier:

Sub conducerea expertului Ernst Kopp – fost reprezentat al Toyota, implicat in Le Mans si in proiecte F1 – atelierul este acolo unde are loc actiunea. Dupa ce a pus bazele atelierului, Ernst recruteaza personal tehnic specializat pentru a se asigura ca modelul i20 WRC va obtine rezultate de exceptie la testele programate pentru a doua jumatate a anului si va putea concura cu succes anul viitor.

Marketing si comunicare:

Hyundai Motorsport se bucura de experienta lui Stefan Ph. Henrich in calitate de Director Marketing & PR. Stefan are o bogata experienta in domeniul comunicarii – 12 ani in cadrul Hyundai Motor Europe, iar cel mai recent post al sau a fost cel de purtator de cuvant al HME. El va conduce o echipa formata din specialisti in domeniile motorsport si auto.

Directorul Echipei Hyundai Motorsport, Michel Nandan, a declarat: „Inca de la inceputul anului am avut o ascensiune rapida si am inregistrat progrese in consolidarea echipei prin desemnarea pozitiilor esentiale. Formarea unei echipei reprezinta o provocare si avem la dispozitie doar noua luni pentru a ne pregati. Colaborez cu cei mai buni specialisti din industrie si sunt sigur ca vom atinge obiectivele setate pentru Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2014. Este un an dificil, dar comunicarea in echipa, alaturi de angajamentul si pasiunea pentru domeniul motorsport, sunt elementele succesului.”