Hyundai Motorsport continua lupta pentru puncte in Raliul Australiei

Hyundai Motorsport continua lupta pentru puncte in Raliul Australiei
  • Hyundai Motorsport a castigat inca doua probe speciale in a doua zi a Raliului Australiei, etapa a zecea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).
  • Hayden Paddon a dominat bucla de dimineata si a fost cel mai rapid pe specialele PS9 (Nambucca) si PS10 (Valla).
  • Thierry Neuville si Dani Sordo au incheiat pe pozitiile a saptea, respectiv a opta, dupa cele patru probe speciale programate sambata.

 

Hyundai Motorsport a reusit sa castige inca doua probe speciale in penultima zi din Raliul Australiei. Toate cele trei modele Hyundai i20 WRC au ajuns la sosire si se afla in top opt cu inca cinci probe speciale de disputat duminica.

 

Sambata au fost programate doua treceri pe Nambucca, cea mai lunga proba a raliului, si doua treceri pe Valla, in conditii tipice pentru Raliul Australiei.

 

Hayden Paddon a fost cel mai rapid pilot atat pe Nambucca, proba de peste 50 kilometri, cat si pe Valla 1 (7,94 km), in final incheind ziua pe locul al cincilea in clasamentul general.

 

Thierry Neuville si Dani Sordo au facut progrese la volanul modelelor Hyundai i20 WRC. Neuville a incheiat pe locul al treilea speciala de noapte si pe al saptelea la general, iar Sordo, aflat la prima participare in etapa de la Coffs Harbour, este clasat pe pozitia a opta.

 

Paddon (#8 Hyundai i20 WRC) se afla pe locul al cincilea la general, la doar 19,4 secunde in spatele liderului competitiei, lupta pentru podium fiind inca deschisa pe ultimele cinci speciale de duminica.

 

„Sunt foarte multumit de modul in care a decurs ziua. M-am simtit mult mai bine la volan si am avut mai multa incredere in masina. Suntem pe locul al cincilea la general si vom pune presiune pe pilotii din fata pana la final”,a declarat Paddon.

 

Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a progresat constant pe parcursul raliului si dupa ce a incheiat pe pozitia a treia ultima speciala de sambata, a terminat ziua pe locul al saptelea la general.

 

„Conditiile de pe ultima proba au fost foarte dificile, dar am incheiat cu bine. Duminica este o zi lunga si vom lupta pentru a castiga cat mai multe puncte”,a adaugat Neuville.

 

La prima sa participare in Raliul Australiei, Dani Sordo ( #20 Hyundai i20 WRC) a avut un ritm bun, incheind ziua pe pozitia a opta la general.

 

„A fost inca o zi in care am invatat multe, tinand cont ca nu am mai concurat niciodata pe aceste probe. Speciala lunga a fost foarte solicitanta si am pierdut timp din cauza franelor”, a mentionat Sordo.

 

Pentru Hyundai Motorsport, obiectivul principal este sa incheie raliul cu toate cele trei autovehicule si sa acumuleze cat mai multe puncte pentru a-si pastra pozitia a doua in clasamentul constructorilor.

 

1A fost o zi satisfacatoare pentru noi. Hayden a inceput fantastic si a castigat doua probe pentru echipa. Thierry a muncit mult si si-a aparat pozitia in clasament, iar Dani continua sa acumuleze experienta in Australia”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

 

Duminica sunt programate cinci probe speciale cu cate doua treceri pe Bucca Long (21,95 km) si Wedding Bells (9,23 km), plus o trecere pe Settles Road (9,23 km).

 

Rezultate dupa a doua zi din Raliul Australiei: 

 

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 2:20:51.8

2. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +0.3

3. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +2.6

4. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +9.1

5. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +19.4

6. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +39.1

7. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:03.9

8. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +1:10.2

9. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +3:15.1

10. N. Al-Attiyah/ M. Baumel (Ford Fiesta RRC) +8:30.4