Hyundai Motorsport continua programul de teste pentru i20 WRC

Hyundai Motorsport continua programul de teste pentru i20 WRC

HYUNDAI MOTORSPORT CONTINUA PROGRAMUL DE TESTE PENTRU I20 WRC


Hyundai Motorsport continua programul intens de teste pentru i20 WRC in Franta si in Finlanda

  • Hyundai Motorsport a dezvoltat noi specificatii pentru i20 WRC pe perioada verii
  • Au fost efectuate teste pe asfalt si pe macadam in Franta si in Finlanda

In luna august, Hyundai Motorsport continua programul intens de evaluare pentru i20 WRC. Modelul a efectuat primele teste pe asfalt in Franta, dar a desfasurat si o proba pe macadam, in conditii de viteza crescuta, in Finlanda.

Timp de zece zile, pilotii, Bryan Bouffier si Juho Hänninen, au evaluat masina atat la testele pe asfalt, cat si la cele desfasurate pe macadam.

Cea mai recenta versiune a i20 WRC a fost testata pentru prima data in regiunea Vosges, Franta, in intervalul 12-16 august. Obiectivul principal al probei a fost acumularea de cunostinte privind acest tip de drum.

Noile specificatii WRC au fost testate pentru prima data pe asfalt, iar echipa a putut evalua conditiile acestui tip de drum”, a explicat directorul echipei, Michel Nandan. „Am parcurs multi kilometri fara a intampina probleme majore si am obtinut informatii semnificative de la Bryan si Juho, care ne vor ajuta sa ne concentram pe implementarea etapei urmatoare. Rezultatul testului pe asfalt a fost unul pozitiv.”

Bryan Bouffier a adaugat: „Consider ca acest test ne-a oferit elemente importante ce pot fi utilizate in etapele urmatoare. Drumurile din regiunea Vosges ne-au permis sa evaluam caracteristicile esentiale ale i20 WRC. In conditiile prezente aici, evolutia masinii a fost una satisfacatoare. Pe viitor, vom imbunatati anumite aspecte, dar modelul este unul echilibrat si manevrabil.”

Recent, echipa s-a mutat in Finlanda pentru a desfasura probele pe macadam in conditii de viteza si pe drumuri denivelate – elemente specifice Raliului Finlandei, una dintre cele mai solicitante competitii ale Campionatului Mondial de Raliuri. Testul a fost coordonat de catre finlandezul Juho Hänninen. Acesta a evaluat ultima versiune a specificatiilor i20 WRC.

„In Finlanda am utilizat o varianta actualizata a i20 WRC, diferita de cea din Franta”, a adaugat Nandan.„Am modificat o parte din forma caroseriei, iar in urma testului am imbunatatit aerodinamica autovehiculului, oferind echilibru. Ne-am asigurat ca fiecare element functioneaza perfect la o viteza crescuta si pe drumuri cu denivelari, care sunt foarte solicitante. De asemenea, am utilizat suspensii noi si am adoptat solutii diferite pentru a crea cea mai buna versiune pentru raliul de anul viitor.”

Juho Hänninen a declarat: „Am fost incantat de manevrabilitatea i20 WRC dupa primul test. In Finlanda, conditiile meteo sunt imprevizibile. Traseul poate fi dificil, iar suspensiile necesita adaptare. In cazul de fata, am inregistrat rezultate pozitive dupa prima zi si am efectuat modificari minore. Pe parcursul celor cinci zile de evaluare, masina a reactionat favorabil la fiecare schimbare.”

Testele sunt stabilite la intervale de doua saptamani. Momentan, Hyundai Motorsport se confrunta cu un program incarcat pentru etapa de dezvoltare.

„In urma fiecarei sesiuni de teste dezvoltam specificatii noi care necesita multa munca atat pe teren, cat si in fabrica. Este un efort depus de intreaga echipa, fiecare membru fiind implicat”, a concluzionat Nandan.