Hyundai Motorsport dezvaluie numele pilotului de teste

Hyundai Motorsport dezvaluie numele pilotului de teste

HYUNDAI MOTORSPORT DEZVALUIE NUMELE PILOTULUI DE TESTE


Hyundai Motorsport l-a desemnat pe finlandezul Juho Hänninen drept unul dintre pilotii de teste ai echipei pentru anul 2013. Astfel, au fost clarificate scenariile anterioare cu privire la pilotul misterios de la volanul Hyundai i20 WRC.

Hyundai Motorsport a demarat consolidarea noii echipe inca de la inceputul acestui an, stabilind sediul in cadrul unei unitati speciale din Alzenau, Germania si recrutand specialisti pentru fiecare departament.

Pilotii de teste reprezinta o componenta importanta a programului de dezvoltare, fiind necesare abilitati complexe si un nivel ridicat de experienta pentru a pregati o masina de raliu competitiva si sigura, intr-un interval redus de timp.

Cu sase luni inainte de Raliul de la Monte-Carlo, care va avea loc in ianuarie 2014, Hyundai Motorsport desfasoara un program intens de teste pentru a evalua si dezvolta modelul i20 WRC pentru toate conditiile posibile de drum.

Hänninen a castigat o serie de competitii internationale printre care: International Rally Challenge 2010, Campionatul Mondial de Raliuri FIA Super 2000, Campionatul European de Raliuri FIA 2011 si 2012. Acesta va juca un rol important in cadrul echipei pentru pregatirea Campionatului Mondial de Raliuri FIA 2014. Hyundai Motorsport va anunta, in curand, un al doilea pilot pentru celelalte teste programate in 2013. Pilotii selectati pentru 2014 urmeaza a fi nominalizati la finalul acestui an.

Directorul echipei Hyundai Motorsport, Michel Nandan, a declarat: „Ne face placere sa il primim pe Juho in echipa pentru testele programate in 2013. Suntem siguri ca experienta si cunostintele sale in domeniu vor avea un aport semnificativ pentru proiect si suntem incantati de evolutia sa de pana acum. In acest an, am hotarat sa colaboram cu mai multi piloti ce dispun de abilitati si experiente deosebite si care pot oferi informatii utile pentru debutul competitional din 2014.

Hänninen a precizat: „Ma bucura ideea de a face parte din programul de teste al Hyundai Motorsport pentru anul 2013. Este o oportunitate de a colabora indeaproape cu un producator auto si de a-mi aduce contributia intr-un mod activ. Pentru mine, primul test cu i20 WRC a inregistrat rezultate pozitive. Sunt impresionat de eforturile tuturor depuse pana in acest moment. Este o echipa consolidata si astept cu entuziasm desfasurarea proiectelor stabilite pentru urmatoarele sase luni.