Hyundai Motorsport este pe podium dupa primele doua zile din Raliul Monte-Carlo

Hyundai Motorsport este pe podium dupa primele doua zile din Raliul Monte-Carlo
  • Hyundai Motorsport se afla in continuare pe podium in prima etapa a sezonului 2018 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
  • Dani Sordo a fost implicat intr-o lupta foarte disputata pentru pozitia a treia cu Esapekka Lappi si Jari-Matti Latvala, pilotii echipei Toyota Gazoo Racing
  • Thierry Neuville a castigat prima proba speciala pentru echipa in acest sezon si a urcat pe locul al noualea la general, iar Andreas Mikkelsen a fost nevoit sa abandoneze dupa PS3

Dupa doua zile intense, Hyundai Motorsport ramane in lupta pentru un loc pe podium in Raliul Monte-Carlo, prima etapa a sezonului 2018 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Dani Sordo si Carlos del Barrio, copilotul sau, au avut vineri o zi dificila, dar au reusit sa-si consolideze pozitia a treia dupa primele doua zile pe specialele din Alpii francezi.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au incheiat ziua pe pozitia a 17-a. Echipajul a fost mult mai rapid vineri si a avansat pe pozitia a noua, la doar 2,4 secunde de un loc in top opt.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger au avut un inceput excelent si se aflau in lupta pentru un loc pe podium dupa ziua de joi, dar o problema intampinata pe prima speciala de vineri i-a scos din lupta pentru puncte in Raliul Monte-Carlo.

Astfel, dupa cele sase probe speciale de vineri, Dani Sordo este cel mai bine clasat pilot Hyundai Motorsport.

„Am avut o zi plina. A fost o lupta foarte stransa pentru locul al treilea si vom face tot ce putem sa ne pastram pozitia si in urmatoarele doua zile”,a declarat Dani Sordo.

Thierry Neuville a terminat de mai multe ori in top trei si a adus vineri prima victorie de proba speciala pentru Hyundai Motorsport in acest sezon.

„Conditiile meteo au fost teribile, cu ploaie, noroi, acvaplanare si lipsa de vizibilitate. Spre final, lucrurile au mers din ce in ce mai bine si sunt convins ca mai putem recupera pozitii pe celelalte noua probe ramase”,a adaugat Thierry Neuville.

„Nu este modul ideal pentru a incepe un sezon, dar vom utiliza celelalte probe pentru a acumula experienta cu noua masina. Singura lupta pentru noi a ramas cea pentru punctele din Power Stage”, a mentionat Andreas Mikkelsen.

„Suntem in continuare in competitie pentru un loc pe podium cu Dani Sordo, dar stim ca va urma o lupta stransa pe probele de sambata si duminica. Ziua de vineri a debutat cu probleme pentru Thierry si Andreas, dar aici la Monte-Carlo se poate intampla orice, oricui. Andreas este pregatit sa revina sambata in Rally 2, iar Thierry sigur mai poate recupera pana la final. Am trecut peste aceste provocari si asteptam cu interes desfasurarea ultimelor doua zile ale raliului”, a adaugat si Michel Nandan, directorul echipei.

Rezultate Raliul Monte-Carlo 2018 (dupa ziua a doua)

1.

S. Ogier

J. Ingrassia

Ford Fiesta WRC              

2:07:15.4

2.

O. Tänak

M. Järveoja

Toyota Yaris WRC

+14.9

3.

D. Sordo

C. del Barrio

Hyundai i20 Coupe WRC           

+59.7

4.

E. Lappi               

J. Ferm

Toyota Yaris WRC

+1:09.9

5.

J. M. Latvala

M. Anttila

Toyota Yaris WRC

+1:10.1

6.

K. Meeke

P. Nagle              

Citroën C3 WRC

+2:45.5

7.

B. Bouffier

X. Panseri

Ford Fiesta WRC              

+3:34.6

8.

E. Evans              

D. Barritt              

Ford Fiesta WRC              

+4:01.7

9.

T. Neuville

N. Gilsoul

Hyundai i20 Coupe WRC           

+4:04.1