Hyundai Motorsport - inceput dificil in Raliul Finlandei

Hyundai Motorsport - inceput dificil in Raliul Finlandei
  • Hyundai Motorsport concureaza in Raliul Finlandei, etapa a noua din Campionatul Mondial FIA (WRC)
  • Thierry Neuville ocupa pozitia a opta in clasament, in timp ce Dani Sordo a incheiat prima zi pe locul al unsprezecelea

Raliul Finlandei este considerat unul dintre cele mai rapide si dificile trasee din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Cele trei echipaje Hyundai Motorsport au avut un inceput dificil in prima zi a cursei, dorind imbunatatirea pozitiilor in clasament pana la finalul etapei finlandeze.

Dupa primele 13 probe speciale, Thierry Neuville se afla pe pozitia a opta in clasamentul general, Dani Sordo pe locul al unsprezecelea, in timp ce Hayden Paddon a fost nevoit sa abandoneze si va reveni in competitie conform regulamentului Rally 2.

Vineri au fost programate sapte speciale distincte, lungimea totala fiind de 145,71 km. Dimineata a fost parcursa de doua ori o bucla de trei probe – Halinen (7, 65 km), Urria (12,75 km) si Jukojärvi (21,31 km). Dupa pauza de pranz, echipajele au mai avut doua treceri pe Äänekoski-Valtra (7,39 km) si Laukaa (11,76 km) si cate o trecere pe Lankamaa (21,68 km) si Harju (2,31 km), proba care a deschis raliul joi seara.

Cu trei victorii obtinute in anul 2017, Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, si-au propus sa reduca diferenta fata de liderul clasamentului general, obiectivul lor fiind de a urca cat mai multe pozitii pana la finalul etapei finlandeze.

„Nu a fost o zi usoara. Mi-am propus sa ajung in top cinci si, chiar daca am avut o zi mai dificila, nu am renuntat la lupta”,a declarat Thierry Neuville.

„In Finlanda, mai mult ca la oricare alta etapa, este necesara implicare sporita si incredere in tine si in masina. O simpla ridicare a piciorului de pe pedala de acceleratie inseamna diferente majore de timp la finalul probei. Am incercat totul si sper ca dupa ce vom analiza datele impreuna cu inginerii sa gasim solutii pentru urmatoarele doua zile”,a mentionat Dani Sordo.

Hayden Paddon si Seb Marshall au intampinat probleme pe PS4, cei doi urmand sa ia startul sambata conform regulamentului Rally 2.

„Am inceput bine, insa am intampinat anumite probleme si am fost nevoiti sa renuntam. Sper sa revenim in acelasi ritm sambata si sa parcurgem cat mai multi kilometri”,a adaugat Paddon.

Obiectivul celor trei echipaje Hyundai Motorsport este de a incheia Raliul Finlandei cu un rezultat cat mai bun.

„Nu sunt multe lucruri pozitive despre care putem vorbi dupa prima zi din Raliul Finlandei. Hayden si Seb au mers foarte bine pana pe PS4. Din fericire mecanicii au reparat masina si cei doi pot continua cursa sambata. Am ramas cu doua echipaje in lupta pentru puncte. Vom analiza atent informatiile si sper sa putem creste ritmul pe probele urmatoare. Lupta din campionat este foarte stransa si trebuie sa ne folosim de fiecare oportunitate”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

CLASAMENT RALIUL FINLANDEI (DUPA PRIMA ZI)

1. E. Lappi/ J. Ferm - Toyota Yaris WRC                          1:11:36.4

2. J. M. Latvala/ M. Anttila - Toyota Yaris WRC             +4.4

3. T. Suninen/ M. Markkula - Ford Fiesta WRC               +19.0

4. C. Breen/ S. Martin - Citroën C3 WRC                         +33.0

5. J. Hänninen/ K. Lindström - Toyota Yaris WRC           +39.1

6. M. Østberg/ T. Eriksen - Ford Fiesta WRC                   +45.0

7. E. Evans/ D. Barritt - Ford Fiesta WRC                        +45.1

8. T. Neuville/ N. Gilsoul - Hyundai i20 Coupe WRC  +58.0

9. K. Meeke/ P. Nagle - Citroën C3 WRC                         +1:07.6

10. O. Tänak/ M. Järveoja - Ford Fiesta WRC                   +1:50.2

11. D. Sordo/ M. Martí - Hyundai i20 Coupe WRC       +1:52.5