Hyundai Motorsport a inceput testele cu viitorul model WRC bazat pe platforma noului Hyundai i20

Hyundai Motorsport a inceput testele cu viitorul model WRC bazat pe platforma noului Hyundai i20
  • Hyundai Motorsport a realizat primele teste cu noul model WRC, bazat pe noua generatie Hyundai i20
  • Bryan Bouffier a testat noua masina in premiera luna trecuta
  • Echipa va continua dezvoltarea autovehiculului in cadrul testelor programate pana la finalul sezonului 2014, dar si in sezonul 2015

In paralel cu participarea in sezonul 2014 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), Hyundai Motorsport a inceput si testele cu prototipul care va sta la baza noului model WRC, bazat pe platforma noului model i20.

Pilotul francez Bryan Bouffier a efectuat primele teste in Germania, la sfarsitul lunii trecute, obiectivul principal fiind de a verifica toate sistemele si de a acumula informatii pentru dezvoltarea modelului in cadrul urmatoarelor sesiuni de teste.

Bazat pe noua generatie a modelului Hyundai i20, versiunea dezvoltata pentru Campionatul Mondial de Raliuri incorporeaza deja toate informatiile acumulate de echipa in timpul sezonului de debut din WRC.

Prima sesiune de teste cu un model nou este un moment extrem de important. Lucram deja de ceva vreme la dezvoltarea noului model WRC si ma bucur ca am reusit sa testam acest prototip la sfarsitul lunii trecute. Datele si experienta acumulate in sezonul nostru de debut din Campionatul Mondial de Raliuri au fost decisive in abordarea constructiei si dezvoltarii noului model. Il vom inscrie in competitii abia cand suntem convinsi ca este pregatit sa inlocuiasca actuala versiune din WRC. Este un autovehicul care se deosebeste fata de modelul care concureaza anul acesta. Platforma este diferita, masina este mai lunga, mai joasa, mai lata si are motor si transmisie noi. Desigur, suntem abia la inceputul unui lung proces si vom continua sa dezvoltam si sa testam noul model in perioada urmatoare si pe parcursul sezonului 2015”, a declarat Michel Nandan, directorul Hyundai Motorsport.