Hyundai Motorsport a incheiat cu doua echipaje pe podium in Raliul Portugaliei

Hyundai Motorsport a incheiat cu doua echipaje pe podium in Raliul Portugaliei
  • Echipa s-a clasat pe locurile al doilea si al treilea in Raliul Portugaliei
  • Thierry Neuville a incheiat pe pozitia a doua, in timp ce Dani Sordo pe a treia
  • In ultima zi a raliului, Hayden Paddon a obtinut victoria pe doua speciale, Hyundai Motorsport inregistrand astfel un total de noua probe castigate in Portugalia

Hyundai Motorsport a incheiat cu doua echipaje pe podium in Raliul Portugaliei, etapa a sasea din Campionatul Mondial FIA (WRC). Thierry Neuville se afla pe locul al doilea, iar Dani Sordo pe al treilea, aceasta fiind prima clasare in top trei a echipei in etapa portugheza.

Pentru a sasea oara in WRC, Hyundai Motorsport se afla pe podium cu doua echipaje, acumuland astfel puncte importante in clasamentul constructorilor, in cadrul acestei etape. Cei trei piloti au castigat cel putin o proba speciala: Hayden Paddon si Thierry Neuville au inregistrat cate patru victorii, iar Dani Sordo una, fiind pentru prima data in acest sezon cand se obtine aceasta performanta.

In ultima zi a raliului, care a inregistrat patru probe speciale inclusiv doua treceri pe legendara Fafe, Neuville si Sordo au avut o abordare mai prudenta, pentru a-si asigura pozitiile in clasament, in timp ce Paddon a concurat pentru a demonstra potentialul masinii.

Neuville a incheiat pe locul al doilea in Power Stage, plecand astfel din Portugalia cu un total de 22 de puncte.

Dupa etapa din Portugalia, Hyundai Motorsport ramane pe locul secund in clasamentul constructorilor, cu un total de 173 de puncte. Neuville a acumulat 106 puncte si se afla pe locul secund in clasamentul pilotilor. Pentru Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, acesta reprezinta al patrulea podium consecutiv.

„Am incheiat raliul cu un rezultat bun in Power Stage, ceea ce inseamna puncte suplimentare pentru noi. Multumesc intregii echipe pentru efortul depus si sunt increzator ca in Sardinia putem repeta performanta de anul trecut, cand am obtinut victoria”,a declarat Neuville.

Pentru Sordo si Marc Martí, copilotul sau, locul al treilea din Portugalia reprezinta primul podium pe macadam obtinut pentru Hyundai Motorsport.

„Sunt multumit de obtinerea acestui rezultat. Ma bucur ca am acumulat puncte importante pentru echipa. Sustinerea publicului a fost incredibila si m-am simtit minunat in Portugalia”,a adaugat Sordo.

Paddon si Seb Marshall, copilotul sau, au fost lideri in prima parte a raliului. Cei doi au avut insa un ritm excelent si au reusit sa castige in total patru probe speciale.

„Am mers la maximum pe ultimele probe pentru a demonstra inca o data potentialul masinii”,a mentionat Paddon.

Dupa doua victorii consecutive, Hyundai Motorsport a obtinut o clasare pe podium si in Portugalia, un raliu in cadrul caruia obtine pentru prima data aceasta performanta. Echipa a inregistrat un total de 26 de clasari in top trei.

„Ne-am atins obiectivul stabilit pentru aceasta etapa. Am avut doua masini Hyundai i20 WRC pe podium si vreau sa felicit echipa pentru acest rezultat. Sardinia este urmatoarea provocare pentru noi”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Sardiniei, urmatoarea etapa din Campionatul Mondial FIA (WRC), se va desfasura in perioada 8 – 11 iunie. Echipa Hyundai Motorsport a castigat acest raliu in sezonul 2016, obiectivul pentru 2017 fiind repetarea performantei.

REZULTATE RALIUL PORTUGALIEI 2017

1. S. Ogier/ J. Ingrassia - Ford Fiesta WRC                             3:42:55.7

2. T. Neuville/ N. Gilsoul - Hyundai i20 Coupe WRC         +15.6

3. D. Sordo/ M. Martí - Hyundai i20 Coupe WRC              +1:01.7

4. O. Tanak/ M. Jarveoja - Ford Fiesta WRC                           +1:30.2

5. C. Breen/ S. Martin - Citroën C3 WRC                                +1:57.4

6. E. Evans/ D. Barritt - Ford Fiesta WRC                               +3:10.6

7. J. Hänninen/ K. Lindstrom - Toyota Yaris WRC                  +3:48.9

8. M. Østberg/ O. Floene - Ford Fiesta WRC                           +5:29.7

9. J.M Latvala/ M. Anttila - Toyota Yaris WRC                       +5:43.6

10. E. Lappi/ J. Ferm - Toyota Yaris WRC                               +8:13.3

Clasament general piloti (dupa etapa a 6-a) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

1. S. Ogier  128 puncte

2. T. Neuville 106

3. J.M. Latvala 88

4. O. Tanak 83

5. D. Sordo 66

6. E. Evans 53

7. C. Breen 43

8. H. Paddon 33

9. K. Meeke 27

10. J. Hänninen 21

Clasament general constructori (dupa etapa a 6-a) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

1. M-Sport World Rally Team 199 puncte

2. Hyundai Motorsport 173

3. Toyota Gazoo Racing WRT 113

4. Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 85