Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Argentinei

Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Argentinei
  • Hyundai Motorsport a incheiat cu doua masini pe podium Raliul Argentinei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC);
  • Thierry Neuville s-a clasat pe locul al doilea si a fost cronometrat cu cel mai bun timp in Power Stage;
  • Dani Sordo a urcat pe treapta a treia a podiumului, iar Andreas Mikkelsen pe cea de-a cincea.


Hyundai Motorsport si-a consolidat avansul in clasamentul general al constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce a incheiat cu doua masini pe podium Raliul Argentinei, etapa a cincea a sezonului 2018.

Thierry Neuville a urcat pentru a treia oara pe podium in acest sezon si a acumulat maximum de puncte in Power Stage, reusind astfel sa reduca diferenta fata de Sebastien Ogier, in clasamentul general al pilotilor.

Dupa locul al doilea in Mexic, Dani Sordo s-a clasat pe pozitia a treia si in Argentina, obtinand locul al cincilea in clasamentul general al pilotilor.

Andreas Mikkelsen a recuperat o parte din timpul pierdut, dupa problemele din prima zi, si a incheiat etapa argentiniana pe pozitia a cincea. In plus, norvegianul a mai castigat 3 puncte, dupa performanta din Power Stage.

Thierry Neuville a castigat anul acesta in Suedia si a obtinut locul al treilea in Corsica, locul secund din Argentina fiind a treia clasare pe podium in 2018.

„Ma bucur ca am incheiat pe podium si mai ales ca am castigat maximum de puncte in Power Stage. Am avut un ritm bun pe tot parcursul raliului la volanul Hyundai i20 Coupe WRC. Le multumesc tuturor pentru acest rezultat. Sunt sigur ca experienta de aici ne va ajuta si in Portugalia”, a declarat Thierry Neuville.

Cu o evolutie constanta, Dani Sordo, care si-a trecut in cont cel de-al doilea podium pe macadam din acest sezon, a urcat pe locul al cincilea in clasamentul general.

„A fost un raliu fantastic pentru intreaga echipa. A fost o lupta stransa, iar i20 Coupe WRC s-a comportat excelent pe unele dintre cele mai dure speciale din campionat. Echipa a acumulat puncte pretioase in clasamentul constructorilor. Atmosfera de pe probe a fost extraordinara, speram ca le-am oferit fanilor spectacolul pe care-l asteptau”, a mentionat Dani Sordo.

Andreas Mikkelsen a incheiat raliul pe pozitia a cincea, castigand 3 puncte suplimentare in Power Stage.

„In primul rand vreau sa felicit colegii pentru podiumul din Argentina. A fost un sfarsit de saptamana foarte bun pentru echipa. Sunt multumit de ritmul avut pe macadam si abia astept urmatoarea etapa din calendar”, a adaugat Andreas Mikkelsen.

Dupa clasarea pe locurile intai si al treilea in Suedia, Hyundai Motorsport incheie inca o etapa din acest sezon cu doua masini pe podium.

„Este un rezultat bun pentru noi. Am urcat pe podium cu echipajele Thierry/ Nicolas si Dani/ Carlos, rezultate care ne-au ajutat sa consolidam pozitia de lideri in clasamentul constructorilor. Este un sezon foarte strans si fiecare punct este extrem de important. Aici am avut trei masini in top cinci, cu doua pe podium, si trei probe spaciale castigate. Multumesc tuturor si sper sa avem cel putin aceleasi performante si in Portugalia”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Pentru urmatoarea etapa, pilotii din WRC revin in Europa, in Portugalia, competitie programata in perioada 17 – 20 mai. Anul trecut, Hyundai Motorsport a incheiat aceasta etapa pe locurile al doilea si al treilea.

Clasament Raliul Argentinei 2018

1.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC3:43:28,9
2.T. Neuville N. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+37,7
3.D. SordoC. del BarrioHyundai i20 Coupe WRC+1:15,7
4.S. OgierJ. IngrassiaFord Fiesta WRC+1:58,6
5.A. Mikkelsen A. JægerHyundai i20 Coupe WRC+2:02,6
6.E. EvansD. BarrittFord Fiesta WRC+3:06,3
7.K. MeekeP. NagleCitroën C3 WRC+3:25,7
8.E. LappiJ. FermToyota Yaris WRC+4:32,6
9.T. SuninenM. MarkkulaFord Fiesta WRC+5:38,6
10.P. TidemandJ. AnderssonŠkoda Fabia R5+12:15,8

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2018 (dupa etapa a 5-a)

1.S. Ogier100 puncte
2.T. Neuville90 p
3.O. Tanak72 p
4.A. Mikkelsen54 p
5.D. Sordo45 p
6.K. Meeke43 p
7.E. Lappi                40 p
8.J.M. Latvala31 p
9.E. Evans               26 p
10.C. Breen                20 p
11.S. Loeb15 p
12.H. Paddon10 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2018 (dupa etapa a 5-a)

1.Hyundai Shell Mobis World Rally Team144 puncte
2.M-Sport Ford World Rally Team129 p
3.Toyota Gazoo Racing World Rally Team124 p
4.Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team              93 p