Hyundai Motorsport a incheiat pe podium in Raliul Marii Britanii

Hyundai Motorsport a incheiat pe podium in Raliul Marii Britanii
  • Hyundai Motorsport s-a clasat pe podium in Marea Britanie
  • Thierry Neuville ocupa locul secund, asigurand astfel pozitia a doua pentru echipa in clasamentul constructorilor

Echipa Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Marii Britanii pe podium si si-a asigurat astfel pozitia a doua in clasamentul mondial al constructorilor, dupa penultima etapa din Campionatul Mondial FIA (WRC).

Dupa 21 de probe speciale, Thierry Neuville s-a clasat pe locul al doilea, castigand in total cinci speciale, printre care si Power Stage, pentru care a obtinut un bonus de cinci puncte.

Demonstrand potentialul echipei Hyundai Motorsport pe probele din Tara Galilor, Andreas Mikkelsen a incheiat cursa pe locul al patrulea. Cu doua victorii pe specialele de duminica, norvegianul a primit si un punct suplimentar pentru clasarea pe pozitia a cincea din Power Stage. Hayden Paddon si Dani Sordo, ceilalti doi piloti ai echipei, au avut un sfarsit de saptamana mai complicat, insa s-au clasat pe pozitiile a opta si, respectiv, a zecea.

Hyundai Motorsport inregistreaza cel mai bun sezon din istorie in WRC. Inaintea Raliului Australiei, in cadrul celor 12 curse desfasurate pana in prezent, echipa a obtinut 3 victorii, 77 probe speciale castigate, 14 duble pe speciale si 19 podiumuri. 

Thierry Neuville a inregistrat cel mai bun rezultat pentru Hyundai Motorsport in Raliul Marii Britanii. Belgianul a acumulat 183 de puncte in clasamentul pilotilor, obiectivul sau fiind consolidarea acestei pozitii in cadrul ultimei etape a sezonului.

„A fost o lupta interesanta anul acesta. Intreaga echipa a muncit foarte mult si nu cred ca puteam obtine un rezultat mai bun aici. Am demonstrat inca o data potentialul nostru si acum trebuie sa ne pregatim pentru ultima etapa, in cadrul careia dorim sa ne aparam pozitia a doua din clasamentul general”, a declarat Thierry Neuville.  

Mikkelsen si Anders Jæger, copilotul sau, au impresionat duminica, dupa ce au castigat doua probe speciale si au incheiat etapa din Tara Galilor pe pozitia a patra.

„Am dorit sa demonstram progresul inregistrat comparativ cu etapa din Spania. Lupta pentru un loc pe podium a fost foarte stransa. Locul al patrulea in cadrul celei de-a doua curse pentru Hyundai Motorsport reprezinta un rezultat bun, luand in considerare ca am castigat si doua probe speciale”,a mentionat Andreas Mikkelsen.

„Important este ca am reusit sa recastigam increderea in masina. A fost o etapa dificila, insa ma bucur ca am revenit alaturi de echipa. Suntem pregatiti pentru ultima etapa a sezonului, in cadrul careia vom concura pentru un loc pe podium”, a adaugat Hayden Paddon.

„A fost un raliu cu probe alunecoase care s-a desfasurat in conditii imprevizibile. Am inregistrat un sezon cu rezultate pozitive si, chiar daca nu vom participa in Australia, sunt sigur ca vom reveni si mai puternici in 2018”,a declarat Dani Sordo.

Pentru Hyundai Motorsport acesta a fost cel mai bun rezultat obtinut in Raliul Marii Britanii, dupa ce in anul 2016 echipa s-a clasat pe pozitia a treia.

„Din punctul nostru de vedere am facut tot ceea ce se putea pentru a obtine un rezultat pozitiv si ma bucur ca am revenit pe podium. Thierry si Andreas au fost foarte competitivi. Avem locul secund asigurat in clasamentul constructorilor si ne dorim ca Neuville sa-si consolideze aceasta pozitie la piloti”, a mentionat Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Australiei, ultima etapa din Campionatul Mondial FIA (WRC), se va desfasura in perioada 16 – 19 noiembrie.

REZULTATE RALIUL MARII BRITANII 2017

1. E. Evans            D. Barritt          Ford Fiesta WRC                           2:57:00.6

2. T. Neuville        N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC           +37.3

3. S. Ogier             J. Ingrassia       Ford Fiesta WRC                           +45.2

4. A. Mikkelsen    A. Jæger          Hyundai i20 Coupe WRC           +49.8

5. J. M. Latvala     M. Anttila          Toyota Yaris WRC                       +50.3

6. O. Tänak           M. Järveoja         Ford Fiesta WRC                        +1:02.3

7. K. Meeke          P. Nagle               Citroën C3 WRC                        +1:20.5

8. H. Paddon       S. Marshall         Hyundai i20 Coupe WRC        +2:16.3

9. E. Lappi            J. Fern                  Toyota Yaris WRC                     +2:46.5

10. D. Sordo         M. Martí             Hyundai i20 Coupe WRC       +3:50.5

Clasament general piloti – dupa etapa a 12-a

1. S. Ogier               215 puncte

2. T. Neuville          183 p

3. O. Tanak              169 p

4. J.M. Latvala        136 p

5. E. Evans              118 p

6. D. Sordo              95 p

7. J. Hänninen          71 p

8. K. Meeke             70 p

9. C. Breen              64 p

10. H. Paddon        59 p

11. A. Mikkelsen    52 p

Clasament general constructori – dupa etapa a 12-a

1. M-Sport World Rally Team                               398 puncte

2. Hyundai Motorsport                                       305 p

3. Toyota Gazoo Racing World Rally Team         241 p

4. Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team    210 p