Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Mexicului

Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Mexicului
  • Hyundai Motorsport a obtinut cel mai bun rezultat din istorie in Raliul Mexicului, Dani Sordo incheiand etapa pe locul secund, al treilea podium individual al echipei in 2018;
  • Andreas Mikkelsen a terminat pe locul al patrulea, iar echipa si-a marit avansul in clasamentul general al constructorilor;
  • Thierry Neuville s-a clasat pe pozitia a sasea, fiind nevoit sa plece primul pe probele speciale in fiecare zi de cursa. Atat Neuville, cat si Mikkelsen au acumulat puncte suplimentare in Power Stage.


Hyundai Motorsport si-a asigurat cel mai bun rezultat de pana acum pe specialele dure din Raliul Mexicului, dupa ce Dani Sordo a incheiat pe locul secund in etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Sordo si Carlos del Barrio au fost intr-o forma foarte buna, reusind sa castige trei probe speciale, fiind implicati permanent in lupta pentru victorie. Andreas Mikkelsen a terminat etapa pe locul al patrulea, iar Thierry Neuville s-a clasat pe locul al saselea.

In urma acestor rezultate, echipa Hyundai Motorsport si-a marit avansul in clasamentul constructorilor, iar dupa primele trei etape a ajuns la 84 de puncte, cu 12 mai multe decat echipa de pe pozitia a doua.

Cu un parcurs bun pana la final, Dani Sordo a incheiat raliul pe locul secund, imbunatatind astfel palmaresul echipei, dupa ce Neuville a terminat pe locul al treilea in 2014 si in 2017. Podiumul din Raliul Mexicului este cel mai bun rezultat al sau dupa Raliul Spaniei din 2016.

„Sunt foarte bucuros ca am incheiat pe podium, dupa un sfarsit de saptamana dificil, dar care mi-a placut foarte mult. Am avut un ritm bun, stiam ca ma pot lupta pentru un loc pe podium. Au fost si mici probleme, dar am reusit sa obtinem un rezultat excelent. Am exploatat la maximum pozitia la start pe probele de macadam si ma bucur ca am ajutat echipa sa-si consolideze locul in clasamentul constructorilor”, a declarat Dani Sordo.

Andreas Mikkelsen a terminat pentru a doua oara un raliu, alaturi de echipa Hyundai Motorsport, pe pozitia a patra, reusind sa castige o proba speciala si puncte suplimentare in Power Stage.

„Nu a fost un raliu usor. Am incercat sa adun cat mai multe informatii care sa ma ajute sa-mi imbunatatesc performantele in etapele urmatoare si sunt multumit ca am reusit sa ajutam echipa sa-si mareasca avansul in clasamentul constructorilor. Am urcat si eu pe locul al treilea in clasamentul pilotilor, asa ca incheiem intr-o nota pozitiva”, a mentionat Andreas Mikkelsen.

Dezavantajat de pozitia la start, Thierry Neuville a terminat etapa mexicana pe locul al saselea si a mai adunat trei puncte importante in Power Stage.

„Am incercat sa acumulam cat mai multe puncte si ma bucur ca am avut un parcurs bun in Power Stage. A fost un sfarsit de saptamana dificil, dar in final a fost o experienta utila. Le multumesc tuturor celor din echipa si sunt sigur ca in Corsica va fi o alta poveste”, a adaugat Thierry Neuville.

Hyundai Motorsport a obtinut cel de-al 35-lea podium in WRC si cel mai bun rezultat de pana acum in Raliul Mexicului. Dupa etapa a treia a sezonului, echipa ramane pe prima pozitie in clasamentul constructorilor.

„Am vazut inca o data cat de dura este etapa din Mexic. Ma bucur ca ne-am imbunatatit palmaresul aici si ca am reusit sa ne marim avansul in clasamentul constructorilor. Dani a mers foarte bine in acest weekend si a meritat podiumul, iar Andreas si Thierry au gestionat foarte bine situatia, acumuland puncte importante. Am avut si mici probleme, dar sa terminam cu toate cele trei modele Hyundai i20 Coupe WRC in top sase la un raliu atat de dur este incurajator”,a adaugat Michel Nandan, directorul echipei.

Peste mai putin de o luna, pilotii din Campionatul Mondial de Raliuri vor ajunge in Corsica pentru etapa a patra din 2018. Programat pe asfalt, Turul Corsicii se va desfasura in perioada 5 – 8 aprilie.

Clasament Raliul Mexicului 2018

1.S. OgierJ. IngrassiaFord Fiesta WRC3:54:08,0
2.D. SordoC. del BarrioHyundai i20 Coupe WRC+1:03,6
3.K. MeekeP. NagleCitroën C3 WRC+1:19,2
4.A. MikkelsenA. JægerHyundai i20 Coupe WRC         +1:38,4
5.S. Loeb  D. ElenaCitroën C3 WRC+2:24,6
6.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+9:03,0
7.P. TidemandJ. AnderssonŠkoda Fabia R5+10:24,7
8.J. M LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+15:37,1
9.G. GreensmithC. ParryFord Fiesta R5+17:09,3
10.P. HellerP. OlmosFord Fiesta R5+24:18,1

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (dupa etapa a 3-a)

1.S. Ogier56 puncte
2.T. Neuville52 p
3.A. Mikkelsen35 p
4.K. Meeke32 p
5.J.M Latvala31 p
6.O. Tanak26 p
7.E. Lappi                23 p
8.C. Breen                20 p
9.D. Sordo18 p
10.H. Paddon10 p 

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (dupa etapa a 3-a)


1.Hyundai Shell Mobis World Rally Team           84 puncte
2.M-Sport Ford World Rally Team   72 p
3.Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team71 p
4.Toyota Gazoo Racing World Rally Team67 p