Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Portugaliei

Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Portugaliei
  • Hyundai Motorsport a obtinut cel de-al 50-lea podium intr-o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce a incheiat pe locul secund in Raliul Portugaliei;
  • Pentru Thierry Neuville este cel de-al cincilea podium din 2019;
  • Dani Sordo si Sébastien Loeb au acumulat puncte importante pentru echipa, pastrand prima pozitie in clasamentul constructorilor.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au incheiat pe locul secund Raliul Portugaliei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, acesta fiind cel de-al 50-lea podium din WRC pentru Hyundai Motorsport.

In urma rezultatelor din Portugalia, Neuville se afla pe pozitia a treia in clasamentul general al pilotilor. Pentru Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul acesta este cel de-al cincilea podium din sezonul actual, cu modelul Hyundai i20 WRC, dupa Monte-Carlo, Suedia, Corsica si Argentina. Cu cinci probe speciale castigate, belgianul si-a demonstrat inca o data potentialul si in etapa portugheza. 

Dupa accidentul din Chile a fost foarte important pentru noi sa revenim in lupta pentru titlu cu un rezultat bun. Nu a fost un weekend perfect, dar am castigat probe speciale si am acumulat puncte importante”, a declarat Thierry Neuville.  

Chiar daca problemele din prima zi i-au impiedicat sa lupte pentru puncte, Dani Sordo si Carlos del Barrio s-au remarcat cu doua victorii pe probele speciale. 

Este o senzatie speciala sa concurez aici si sa merg la limita pe speciala Fafe in fata a mii de spectatori. Cred ca puteam incheia pe podium, dar este important ca am ajutat echipa. Vom incerca sa obtinem un rezultat mai bun in Sardinia”a mentionat Dani Sordo.  

Sébastien Loeb si Daniel Elena au continuat sa sustina echipa pana la final, chiar daca nu mai aveau sanse sa incheie in top 10. 

M-am simtit bine in masina pe probele de macadam din Portugalia si am acumulat informatii importante pentru etapele urmatoare. Sunt bucuros ca echipa a obtinut un podium si ca se afla in continuare pe prima pozitie in clasamentul constructorilor”, a declarat Sebastien Loeb. 

Dupa etapa din Portugalia, Hyundai Motorsport se afla pe prima pozitie.

La finalul acestei etape am un respect imens pentru echipajele noastre. Suntem aici sa luptam pentru victorie si vom face asta pana la final”, a declarat Andrea Adamo. 

Urmatoarea etapa se va desfasura pe macadamul din Sardinia, in perioada 13 – 16 iunie, iar pentru Hyundai Motorsport vor concura echipajele Neuville/ Gilsoul, Mikkelsen/ Jæger-Amland si Sordo/ Del Barrio. 

Clasament Raliul Portugaliei 2019:

1.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC3:20:22,8
2.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+15,9
3.S. OgierJ. IngrassiaCitroën C3 WRC+57,1
4.T. SuninenM. SalminenFord Fiesta WRC+2:41,5
5.E. EvansS. MartinFord Fiesta WRC+7:08,3
6.K. RovanperäJ. HalttunenŠkoda Fabia R5+10:34,2
7.J.M. LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+11:28,2
8.J. KopeckyP. DreslerŠkoda Fabia R5+11:41,9
9.P. LoubetV. LandaisŠkoda Fabia R5+12:46,3
10.E. BergkvistP. BarthFord Fiesta WRC+14:28,4

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa sapte etape:

1.S. Ogier142 puncte
2.O. Tanak140 p
3.T. Neuville132 p
4.E. Evans65 p
5.K. Meeke56 p 
6.T. Suninen44 p
7S.Loeb39 p
8J.M. Latvala38 p
9A. Mikkelsen36 p
10E. Lappi34 p
11D. Sordo27 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa sapte etape:

1.Hyundai Shell Mobis World Rally Team202 puncte
2.Toyota Gazoo Racing World Rally Team182 p
3.Citroën Total World Rally Team158 p
4.M-Sport Ford World Rally Team122 p