Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Safari

Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Safari

• Ott Tänak s-a clasat pe locul al treilea - primul sau podium dupa Raliul Arctic din Finlanda, obtinand maximum de puncte in Power Stage, ultima speciala a raliului

Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Safari. Pentru Ott Tänak si Martin Järveoja acesta a fost primul podium dupa cel obtinut in luna februarie in Raliul Arctic din Finlanda. In plus, echipajul estonian a fost cel mai rapid pe Power Stage, ultima speciala a raliului, obtinand inca cinci puncte suplimentare.

Este important ca am incheiat din nou pe podium si ca am obtinut maximum de puncte in Power Stage. Au fost trei zile solicitante, o adevarata provocare pentru noi. Din pacate, Thierry a pierdut sansa unei victorii, dar sper sa fie mult mai bine in Estonia, cursa mea de casa”, a declarat Ott Tänak.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au inceput ultima zi a raliului din postura de lideri, cu un avans de 57,4 secunde, dar s-au oprit dupa PS14, in urma unei defectiuni a suspensiei. Cu 77 de puncte acumulate pana acum, Thierry Neuville ramane cel mai bine clasat pilot al echipei in ierarhia generala.

Trecem prin momente dificile si acesta a fost cel de-al treila raliu in care abandonam din postura de lideri. A fost greu, dar am avut un ritm foarte bun pe majoritatea probelor. Sunt foarte motivat sa continui lupta. Sunt sigur ca vom identifica cele mai constructive solutii pentru a reveni mai puternici”, a mentionat Thierry Neuville.

Dani Sordo si Borja Rozada au abandonat vineri, dar au revenit in raliu conform regulamentului. Echipajul spaniol a reusit sa acumuleze un punct in final.

Vom analiza tot ceea ce nu a functionat bine si sunt sigur ca putem depasi aceste momente. Ne consolam cu gandul ca Thierry si Ott se vor putea clasa pe podium”, a declarat Dani Sordo.

Dupa primele sase etape din calendarul mondial, Hyundai Motorsport se afla pe locul secund in clasamentul constructorilor, cu un total de 214 puncte.

Etapa a saptea din WRC se va desfasura in perioada 15 - 18 iulie, pe specialele de macadam din Estonia. Ott Tänak s-a impus anul trecut in etapa de casa, iar Craig Breen s-a clasat pe locul secund. In Raliul Estoniei, cele trei modele i20 WRC vor fi pilotate de catre Ott Tänak, Thierry Neuville si Craig Breen.

Rezultate Raliul Safari Kenya 2021:

1

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

3:18:11.3

2

T. Katsuta

D. Barritt

Toyota Yaris WRC

+21.8

3

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 WRC

+1:09.5

4

G. Greensmith

C. Patterson

Ford Fiesta WRC

+1:44.7

5

A. Fourmaux

R. Jamoul

Ford Fiesta WRC

+1:54.6

6

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+10:53.4

7

O. Rai

D. Sturrock

Volkswagen Polo GTI

+29:26.4

8

K. Patel

T. Khan

Ford Fiesta R5

+33:30.4

9

C. Tundo

T. Jessop

Volkswagen Polo GTI

+36:40.7

10

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+49:22.7

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a sasea):

1

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

273 puncte

2

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

214 p

3

M-Sport Ford World Rally Team

109 p

4

Hyundai 2C Competition

28 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a sasea):

1

S. Ogier

133 puncte

2

E. Evans

99 p

3

T. Neuville

77 p

4

O. Tänak

69 p

5

T. Katsuta

66 p

6

K. Rovanperä

56 p

7

A. Fourmaux

32 p

8

G. Greensmith

32 p

9

D. Sordo

31 p

10

C. Breen

24 p