Hyundai Motorsport a incheiat prima zi din Raliul Mexicului cu Dani Sordo lider in clasamentul general

Hyundai Motorsport a incheiat prima zi din Raliul Mexicului cu Dani Sordo lider in clasamentul general
  • Hyundai Motorsport se afla pe prima pozitie dupa primele 10 probe speciale din Raliul Mexicului, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC);
  • Spaniolul Dani Sordo a castigat doua probe speciale vineri si este lider cu un avans de 7,2 secunde fata de Sébastien Loeb;
  • Andreas Mikkelsen a incheiat ziua pe locul al saselea, iar liderul campionatului Thierry Neuville este pe locul al saptelea.


Hyundai Motorsport a incheiat prima zi din Raliul Mexicului, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu Dani Sordo lider in clasamentul general. Spaniolul, pe Hyundai i20 Coupe WRC, are un avans de 7,2 secunde fata de urmatorul clasat.

Dani Sordo si Carlos del Barrio au castigat doua probe speciale si sunt pregatiti sa continue in acelasi ritm si in urmatoarele doua zile.

Pentru echipajele Andreas Mikkelsen/Anders Jæger si Thierry Neuville/ Nicolas Gilsoul ziua a fost putin mai dificila ocupand la final pozitiile sase, respectiv sapte.

Dupa super speciala de joi seara, castigata de Neuville, vineri au fost programate alte noua probe speciale. Au fost parcurse de doua ori specialele Duarte - Derramadero (26,05 km), El Chocolate (31,44 km) si Ortega (17,23 km), o super speciala pe strazile din Leon la jumatatea zilei si doua super speciale, programate vineri seara, pe Autodromo de León.

Pentru Dani Sordo aceasta este cea de-a doua prezenta in WRC anul acesta. Victoriile de pe specialele El Chocolate si Ortega i-au asigurat prima pozitie in clasamentul provizoriu.

„Am fost foarte multumit de ritmul avut pe tot parcursul zilei. In special pe probele de dimineata am avut timpi foarte buni si am incercat sa profit la maximum de pozitia pe lista de start. Ma simt bine in postura de lider, dar mai avem doua zile de cursa si trebuie sa ramanem concentrati. As vrea sa multumesc intregii echipe pentru ca mi-au pus la dispozitie o masina perfecta. In etapa din Mexic am fost foarte rapizi de-a lungul timpului si sper sa ramanem in lupta pentru victorie pana la final”, a declarat Dani Sordo.

Andreas Mikkelsen a fost permanent in lupta pentru un loc in top cinci, aspect care ii ofera incredere pentru restul probelor speciale ramase.

„Sunt multumit, dar sigur ne putem imbunatati. Pe bucla de dimineata ne-am concentrat sa vedem care este aderenta masinii si cum sa o controlam pe probele pline de praf. Pe specialele de dupa-amiaza am ales pneuri mai dure si am derapat destul de mult. E foarte usor sa iesi de pe trasa ideala aici si trebuie sa fim foarte prudenti.”,a mentionat Andreas Mikkelsen.

La prima etapa pe macadam din acest sezon pozitia la start a avut un rol foarte important. Neuville, ca lider al campionatului, a plecat primul, curatand trasa ideala pentru cei din spate.

„Am venit aici foarte motivati, chiar daca stiam ca va fi dificil. Am incercat sa pierdem cat mai putin timp, dar din pacate am avut mici probleme tehnice. Mai avem doua zile insa si vom incerca sa recuperam cat mai mult posibil”, a adaugat Thierry Neuville.

Cu 12 probe speciale ramase in program, noua sambata si trei duminica, Hyundai Motorsport va lupta pentru locurile de pe podium. 

Rezultate Raliul Mexicului 2018 (dupa prima zi)

1.D. SordoC. del BarrioHyundai i20 Coupe WRC         1:47:55,4
2.S. LoebD. Elena                Citroën C3 WRC+7,2
3.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC+11,0
4.K. MeekeP. Nagle               Citroën C3 WRC+25,0
5.S. OgierJ. IngrassiaFord Fiesta WRC+30,2
6.A. MikkelsenA. JægerHyundai i20 Coupe WRC+31,7
7.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+2:01,9