Hyundai Motorsport a incheiat prima zi din Raliul Portugaliei cu toate cele trei echipaje in puncte

Hyundai Motorsport a incheiat prima zi din Raliul Portugaliei cu toate cele trei echipaje in puncte

• Dani Sordo si Cándido Carrera, copilotul sau, se afla la primul raliu cu modelul Hyundai i20 N Rally1 si ocupa pozitia a treia dupa primele noua probe speciale;

• Echipajele Thierry Neuville/ Martijn Wydaeghe si Ott Tänak/ Martin Järveoja ocupa locurile al saptelea, respectiv al zecelea.

Echipajul spaniol, aflat la primul raliu pentru Hyundai Motorsport in acest sezon, a avut o abordare prudenta si dupa primele noua probe speciale se afla pe pozitia a treia in clasamentul general. Pentru Dani Sordo, acesta este primul raliu cu modelul hybrid Hyundai i20 N Rally1. 

Am incercat sa evit obstacolele, nu am putut ataca la maximum pe fiecare proba pentru ca riscam mult prea mult. Probele de vineri au fost cele mai dificile din program, dar sambata este o zi lunga, asa ca trebuie sa ramanem concentrati”, a declarat Dani Sordo.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe, copilotul sau, au fost foarte rapizi pe prima bucla si se aflau in lupta pentru prima pozitie, dar dupa cea de-a doua trecere pe speciala Arganil, echipajul belgian a intampinat unele probleme tehnice, ocupand la finalul zilei locul al saptelea.

Acum puteam fi in lupta pentru victorie, dar, din pacate, am intampinat probleme tehnice. A fost o zi dificila, dar vom incerca sa recuperam cat putem de mult pana la final”, a declarat Thierry Neuville

Ott Tänak si Martin Järveoja au incheiat ziua pe locul al zecelea la general.

Dupa o zi extrem de solicitanta - cu temperaturi ridicate si cu probe dure - este important ca am ajuns in parcul de service. Este clar ca in aceasta etapa se poate intampla absolut orice, asa ca trebuie sa mergem mai departe”, a mentionat Ott Tänak

Sambata sunt programate sapte probe speciale, iar duminica, in ultima zi a raliului, alte sase. In total, pilotii au de parcurs inca 210 kilometri in regim de proba speciala, pana la finalul etapei pe macadam din Portugalia. 

Asa cum ne asteptam, a fost o zi dificila, mai ales pentru ca nu am avut niciun parc de service intre cele doua bucle. Ne-am atins primul obiectiv - toate cele trei masini au ajuns in parcul de service si suntem in puncte. Thierry a avut un parcurs bun, la fel si Ott, dar, din pacate, mici probleme i-au scos din lupta pentru un loc pe podium. Dani a avut o evolutie constanta si este acum pe cea mai buna pozitie. Trebuie sa ramanem motivati si concentrati, pentru ca mai este foarte mult pana la final”, a adaugat si Julien Moncet, directorul echipei.

Clasament Raliul Portugaliei 2022 (dupa prima zi):

1E. EvansS. MartinToyota GR Yaris Rally11:25:43.3
2K. RovanperäJ. HalttunenToyota GR Yaris Rally1+13.6
3D. SordoC. CarreraHyundai i20 N Rally1+44.4
4T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1+49.6
5G. GreensmithJ. AnderssonFord Puma Rally1+1:00.7
6P. L. LoubetV. LandaisFord Puma Rally1+1:15.6
7T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally1+1:46.4
8C. BreenP. NagleFord Puma Rally1+1:49.3
9A. FourmauxA. CoriaFord Puma Rally1+2:03.6
10O. TänakM. JärveojaHyundai i20 N Rally1+3:38.4