Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Croatiei cu doua echipaje pe podium

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Croatiei cu doua echipaje pe podium

• Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Croatiei, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu doua echipaje pe podium;

• Ott Tänak si Martin Järveoja s-au clasat pe locul secund;

• Dupa un raliu intens, Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au sarbatorit cel de-al doilea podium consecutiv cu modelul Hyundai i20 N Rally1.

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Croatiei, etapa a treia a acestui sezon din Campionatul Mondial de Raliuri, cu doua echipaje pe podium, dupa ce Ott Tänak si Martin Järveoja s-au clasat pe locul secund, iar Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe pe locul al treilea.

Lupta pentru victorie a fost una extrem de intensa. Ott Tänak si Martin Järveoja, copilotul sau, au reusit sa ocupe prima pozitie la general. In Power Stage, Ott Tänak si Martin Järveoja nu au mai riscat si si-au asigurat primul podium din acest sezon, intr-un raliu complet imprevizibil din toate punctele de vedere. Cu cele patru puncte obtinute in urma rezultatului de pe ultima speciala, Ott Tänak a urcat pe locul al cincilea in clasamentul general al pilotilor.

Luand in considerare debutul acestui raliu, am fost multumit de rezultatul final. De fapt, chiar a fost mult mai bun decat am sperat. Nu am avut ritmul necesar pentru a lupta cu rivalii nostri directi, dar am facut alegeri mai bune pentru pneuri si asta a adus rezultate. In final, Kalle a avut o performanta mai buna, iar la acest capitol trebuie sa fim si noi mai atenti. Urmeaza o etapa pe macadam si acolo va fi o poveste complet diferita”, a declarat Ott Tänak.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe, copilotul sau, au avut un raliu intens si s-au aflat in lupta pentru pozitia a treia cu Craig Breen. Neuville si-a marit avansul dupa victoria de pe PS18 si asta a ajutat echipajul belgian sa-si pastreze pozitia a treia, chiar si dupa o usoara iesire in decor pe ultima proba a raliului. Cu punctele obtinute, Neuville a ajuns la un total de 47 de puncte si este pe locul secund in clasamentul general.

Dupa tot ceea ce s-a intamplat, cu siguranta suntem multumiti cu aceasta clasare. A fost un raliu cu multe evenimente, in care am obtinut doua minute de penalizare. Dar cel mai important este ca m-am simtit bine in masina si ca am avut puterea sa revenim dupa fiecare problema. Am acumulat puncte importante pentru echipa in clasamentul constructorilor si este clar ca am facut un pas inainte, comparativ cu etapele de pana acum. Sunt sigur ca putem sa obtinem rezultate imbunatatite si ca vom fi intr-o pozitie mult mai buna in raliurile care urmeaza”, a mentionat Thierry Neuville.

Hyundai Motorsport a urcat pe locul secund in clasamentul constructorilor, dupa primele trei etape din acest sezon, cu un total de 84 de puncte, iar urmatorul raliu este programat in perioada 19 - 22 mai pe macadamul din Raliul Portugaliei.

A fost un final incredibil in Raliul Croatiei, iar faptul ca am incheiat cu doua echipaje pe podium este un rezultat bun, dupa un inceput dificil de sezon. Am riscat atunci cand am facut alegerea penurilor, la startul in ultima zi, dar s-a dovedit ca am facut o alegere buna si astfel am ramas in lupta pentru locurile de pe podium pana la final. Ott si Martin au avut o evolutie excelenta, iar Thierry si Martijn au depasit toate momentele dificile. Am intampinat probleme la Monte-Carlo, am obtinut rezultate bune in Suedia si aici avem doua echipaje pe podium. Suntem in directia buna si este clar ca ne dorim si mai mult. Dorim victorii si vom depune si mai multe eforturi sa le obtinem”, a adaugat Julien Moncet, directorul echipei.

Rezultate Raliul Croatiei 2022

1

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota GR Yaris Rally1

2:48:21.5

2

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 N Rally1

+4.3

3

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 N Rally1

+2:21.0

4

C. Breen

P. Nagle

Ford Puma Rally1

+3:07.3

5

E. Evans

S. Martin

Toyota GR Yaris Rally1

+3:46.0

6

T. Katsuta

A. Johnston

Toyota GR Yaris Rally1

+8:08.5

7

Y. Rossel

V. Sarreaud

Citroën C3 Rally2

+10:01.0

8

K. Kajetanowicz

M. Szczepaniak

Škoda Fabia Evo

+11:01.2

9

E. Lindholm

R. Hämäläinen

Škoda Fabia Evo

+11:11.9

10

N. Gryazin

K. Aleksandrov

Škoda Fabia Evo

+11:48.5

Clasament general constructori Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa Raliul Croatiei

1

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

126 puncte

2

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

84 p

3

M-Sport Ford World Rally Team

80 p

4

Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG

30 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa Raliul Croatiei

1

K. Rovanperä

76 puncte

2

T. Neuville

47 p

3

C. Breen

30 p

4

S. Loeb

27 p

5

O. Tänak

27 p

6

T. Katsuta

26 p

7

G. Greensmith

20 p

8

S. Ogier

19 p

9

E. Evans

17 p

10

E. Lappi

15 p

11

A. Mikkelsen

12 p

12

O. Solberg

8 p