Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Finlandei cu doua echipaje in top cinci

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Finlandei cu doua echipaje in top cinci
  • Final pozitiv pentru Hyundai Motorsport cu o dubla pe PS22 si pe Power Stage 
  • Thierry Neuville a incheaiat raliul pe locul al patrulea, la doar 2,3 secunde in fata lui Hayden Paddon, iar Kevin Abbring s-a clasat in top zece in cadrul primului raliu cu noul i20 WRC

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Finlandei cu doua modele ale noii generatii i20 WRC in top cinci, dupa o lupta stransa pe ultimele patru probe speciale ale etapei a opta din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Thierry Neuville s-a impus pe PS22 (Oittila), fiind urmat de Hayden Paddon, aceasta fiind a 30-a victorie de proba speciala din acest sezon si a patra dubla. Ziua s-a incheiat cu inca o dubla in Power Stage, cei doi piloti acumuland puncte suplimentare.

Pilotii Hyundai Shell World Rally Team, Neuville si Paddon, au concurat pana pe ultima speciala si s-au aflat la un pas de podium. In final, cei doi au incheiat raliul pe locurile al patrulea si al cincilea. Cu punctele acumulate in Finlanda, Hyundai Motorsport si-a consolidat pozitia secunda in clasamentul general al constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Neuville (#3 Noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, si-au egalat rezultatul obtinut in anul 2015 si au incheiat Raliul Finlandei pe locul al patrulea in clasamentul general. Echipajul belgian continua seria de rezultate bune dupa victoria din Sardinia si pozitia a patra din Polonia.

„Am castigat doua probe speciale, inclusiv Power Stage. Am inregistrat probleme cu setarile, dar in final putem fi multumiti. A fost o lupta interesanta cu Hayden si este o imensa placere sa termini un raliu pe aceste speciale rapide. Asteptam etapa din Germania, o proba de care ne leaga amintiri atat de frumoase”,a declarat Neuville.

Paddon (#4 Noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, s-au clasat pe locul secund pe probele de duminica si pe pozitia a cincea la general, la doar 2,3 secunde fata de colegii lor de echipa.

„A fost un sfarsit de saptamana cu multe provocari. Nu am riscat foarte mult in ultima zi, insa am obtinut rezultate mai bune”,a mentionat Paddon.

Abbring (#20 Noua generatie i20 WRC) si Seb Marshall, copilotul sau, si-au atins obiectivul si s-au clasat in top zece la prima participare cu noua generatie i20 WRC.

„Sunt foarte fericit de modul in care a decurs acest sfarsit de saptamana. Nu am facut greseli, am incheiat pe pozitia a noua, fara a avea prea multa experienta cu noua masina”,a adaugat Abbring.

Raliul arata inca o data competitivitatea echipei in conditii dificile. Hyundai Motorsport a incheiat una dintre cele mai rapide etape la nivel mondial cu toate masinile in puncte si si-a consolidat pozitia a doua in clasamentul constructorilor. 

„Ma bucur ca am terminat intr-o nota pozitiva. Thierry si Hayden au inregistrat o lupta stransa pentru un loc in top cinci, iar Kevin a obtinut rezultatele asteptate. Peste doar cateva saptamani urmeaza Raliul Germaniei, o etapa speciala pentru intreaga echipa, si sunt increzator ca putem sa ne luptam din nou pentru podium”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Germaniei, etapa a noua a sezonului, este programat in perioada 18 – 21 august.

Rezultate Raliul Finlandei 2016

1. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) 2:38:05.8

2. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +29.1

3. C. Breen/ S. Martin (Citroën DS3 WRC) +1:41.3

4. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:45.9

5. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:48.2

6. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +2:04.6

7. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +2:22.4

8. E. Lappi/ J. Ferm (Škoda Fabia R5) +4:53.8

9. K. Abbring/ S. Marshall (Hyundai New Generation i20 WRC) +5:22.4

10. T. Suninen/ M. Markkula (Škoda Fabia R5) +5:35.5

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

S. Ogier 143 puncte/ A. Mikkelsen 98/ J. M. Latvala 87/ H. Paddon 84T. Neuville 76/ M. Østberg 70/ D. Sordo 68/ O. Tanak 52/ K. Meeke 51/ C. Breen 25/ E. Camilli 23/ H. Solberg 14/ S. Lefebvre 12/ M. Prokop 12/ T. Suninen 8/ M. Ligato 6/ E. Evans 6/ E. Lappi 6/ L. Bertelli 4/ K. Abbring 4/ P. Tidemand/ N. Fuchs 2/ A. Kremer 1/ V. Gorban 1/ J. Kopecky 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

Volkswagen Motorsport 227 puncte/ Hyundai Motorsport 168/ M-Sport World Rally Team 112/ Volkswagen Motorsport II 109/ Hyundai Motorsport N 86/ DMACK World Rally Team 58/ Jipocar Czech National Team 18/ Yazeed Racing 6