Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Germaniei cu doua echipaje pe podium

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Germaniei cu doua echipaje pe podium
  • Hyundai Motorsport a incheiat cursa de casa cu doua echipaje pe podium, o premiera pentru sezonul 2016 din WRC
  • Dani Sordo s-a clasat pe locul secund, la doar 0,1 secunde in fata colegului sau Thierry Neuville,  belgianul reusind sa castige Power Stage
  • Hayden Paddon a completat succesul echipei cu o clasare in top cinci

Hyundai Motorsport s-a clasat cu doua echipaje pe podium in Raliul Germaniei, etapa a noua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Dani Sordo si Thierry Neuville au incheiat pe locurile al doilea si, respectiv, al treilea.

Intr-una dintre cele mai disputate etape din acest sezon, trei piloti au fost implicati in lupta pentru locul secund. Lupta s-a disputat pana pe ultima proba, care a avut si rol de Power Stage, castigata de Neuville. Belgianul a primit trei puncte suplimentare pentru aceasta performanta. In final, Dani Sordo s-a clasat pe pozitia a doua in etapa din Germania.

Diferenta dintre cei doi piloti ai echipei Hyundai Shell World Rally a fost de doar 0,1 secunde, iar Hayden Paddon, care a concurat pentru Hyundai Mobis World Rally Team, a incheiat pe locul al cincilea.

In urma acestor rezultate, Hyundai Motorsport si-a conslidat pozitia secunda in clasamentul constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, trecand de bariera de 200 de puncte. Pentru acest sezon au ramas patru etape de disputat: Corsica, Spania, Marea Britanie si Australia.

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, au revenit in forta dupa absenta din Raliul Finlandei. Echipajul spaniol a castigat prima proba de duminica (PS15 Dhrontal 1) si a incheiat etapa din Germania pe locul secund.

„A fost incredibil si ma bucur ca am obtinut primul podium din acest sezon. A fost un raliu dificil, iar acest rezultat este recompensa perfecta. Masina s-a comportant excelent si ma bucur ca echipa a inregistrat un rezultat foarte bun in etapa de casa”, a declarat Sordo.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul si-au propus sa incheie pe podium, dupa locul al treilea din Monte-Carlo si victoria din Sardinia. Echipajul belgian a castigat ambele treceri pe speciala Sauertal (PS16 si PS18) si a acumulat trei puncte suplimentare in Power Stage.

„A fost o lupta foarte stransa pentru pozitia a doua si am facut tot ce se putea. Sunt multumit de obtinerea locului al treilea, mai ales ca este o dubla pentru echipa. Am avut o dimineata buna si victoria din Power Stage confirma acest lucru”,a mentionat Neuville.

Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) a incheiat etapa din Germania pe locul al cincilea si a urcat pana pe pozitia a treia in clasamentul general din WRC, cu un total de 94 de puncte.

„Am acumulat experienta pe asfalt si sunt sigur ca acest aspect ne va ajuta in Corsica. Cel mai important lucru este faptul ca echipa s-a clasat cu doua masini pe podium, ceea ce reprezinta o recompensa pentru colegii din Alzenau”, a adaugat Paddon.

Hyundai Motorsport a incheiat in premiera, anul acesta, cu doua echipaje pe podium, iar performanta lui Paddon completeaza succesul echipei, care a avut toate cele trei echipaje in top cinci.

„Stiam ca va fi o lupta stansa. Ii felicit pe Dani, Marc, Thierry si Nicolas pentru aceasta performanta si ma bucur ca avem doua masini pe podium, pentru prima data in acest sezon. Hayden a incheiat pe locul al cincilea si a inregistrat progrese vizibile. Urmeaza etapa din Corsica si am incredere ca noua generatie i20 WRC se va comporta la fel de bine”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.   

Turul Corsicii, etapa a zecea din Campionatul Mondial, se va desfasura in perioada 29 septembrie – 2 octombrie.

Clasament general Raliul Germaniei 2016:

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:00:26.7

2. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +20.3

3. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +20.4

4. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +27.2

5. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +3:34.8

6. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:31.2

7. E. Lappi/ J. Ferm (Škoda Fabia R5) +8:36.8

8. P. Tidemand/ J. Andersson (Škoda Fabia R5) +8:52.5

9. J. Kopecky/ P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:44.2

10. A. Kremer/ P. Winklhofer (Škoda Fabia R5) +10:10.6

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

S. Ogier 169  puncte/ A. Mikkelsen 110/ H. Paddon 94T. Neuville 94/ J. M. Latvala 89/ D. Sordo 86/ M. Østberg 78/ O. Tanak 52/ K. Meeke 51/ C. Breen 25/ E. Camilli  23/ H. Solberg 14/ S. Lefebvre 12/ E. Lappi 12/ M. Prokop 12/ T. Suninen 8/ M. Ligato 6/ E. Evans 6/ P. Tidemand 6/ L. Bertelli 4/ K. Abbring 4/ J. Kopecky 3/ N. Fuchs 2/ A. Kremer 2/ V. Gorban 1/ K. Kruuda 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

Volkswagen Motorsport 256 puncte/ Hyundai Motorsport 201/ M-Sport World Rally Team 122/ Volkswagen Motorsport II 121/ Hyundai Motorsport N 96/ DMACK World Rally Team 64/ Jipocar Czech National Team 18/ Yazeed Racing 4