Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Poloniei cu toate cele patru echipaje inscrise

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Poloniei cu toate cele patru echipaje inscrise
  • Echipa Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri, cu toate cele patru autovehicule inscrise in competitie
  • Hayden Paddon a terminat pe locul al patrulea, fiind cel mai bine clasat pilot cu un model Hyundai i20 WRC, iar Thierry Neuville a ocupat pozitia a sasea

 

Echipa Hyundai Motorsport a reusit o performanta excelenta si a incheiat Raliul Poloniei cu toate cele patru masini inscrise in competitie. Etapa din Polonia a fost prima, de la implicarea in mondialul de raliuri, in care Hyundai Motorsport a concurat cu patru echipaje.

 

Doua dintre modelele Hyundai i20 WRC inscrise in acest raliu au incheiat in top sase, cu echipajul Hayden Paddon si John Kennard pe locul al patrulea, iar Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul pe locul al saselea.

 

Spaniolii Dani Sordo si Marc Martí au incheiat in top zece, iar Kevin Abbring si Sebastian Marshall au acumulat informatii utile la volanul modelului Hyundai i20 WRC, parcurgand toate specialele din Raliul Poloniei. Duminica, in ultima zi a raliului, a fost programata o singura proba speciala (Baranowo - 14,6 km) care a fost parcursa de doua ori, ultima avand si rol de Power Stage, speciala pe care pilotii pot aduna puncte suplimentare.

 

Cu o evolutie constanta, Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC, Hyundai Mobis World Rally Team) si-a asigurat pozitia a patra, la finalul unui raliu dificil. Pentru neozeelandez, aceasta a fost a doua clasare consecutiva in top patru, dupa rezultatul din Raliul Sardiniei.

 

„A fost un raliu dificil si sunt multumit cu o clasare in top patru. A fost o experienta utila pe probele foarte rapide si, chiar daca majoritatea specialelelor au fost noi, am reusit sa facem fata tuturor solictarilor. Informatiile obtinute in aceasta competitie ne vor ajuta sa ne pregatim pentru Raliul Finlandei”,a declarat Paddon.

 

Neuville (#7 Hyundai i20 WRC, Hyundai Shell World Rally Team) a reusit sa incheie raliul pe locul al saselea.

 

„A fost un sfarsit de saptamana in care am avut un ritm bun. Am acumulat puncte importante in clasamentul constructorilor si putem fi optimisti in ceea ce priveste Raliul FInlandei, urmatoarea etapa din Campionatul Mondial”,a mentionat Neuville.

 

Si pentru Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC, Hyundai Shell World Rally Team) a fost un sfarsit de saptamana plin de provocari.

 

„Din pacate specialele au fost mai rapide decat am anticipat. Trebuie sa ne pregatim mai bine pentru urmatorul raliu, care va fi la fel de dificil”,a adaugat Sordo.

 

Kevin Abbring (#10 Hyundai i20 WRC, Hyundai Mobis World Rally Team) a avut o abordare prudenta si a incercat sa acumuleze cat mai multe informatii la cea de-a doua prezenta in WRC cu Hyundai Motorsport.

 

„Sunt foarte multumit ca am incheiat acest raliu, al doilea alaturi de echipa Hyundai Motorsport. Astept cu nerabdare Raliul Germaniei pe asfalt”,a declarat Abbring.

 

Hyundai Motorsport a acumulat puncte importante in clasamentul constructorilor. Dupa Raliul Poloniei s-a apropiat la doar doua puncte de echipa aflata pe locul secund in clasament.

 

„Sunt multumit ca am incheiat Raliul Poloniei cu toate cele patru modele Hyundai i20 WRC. A fost o premiera pentru noi, iar faptul ca toate echipajele au ajuns la sosire, intr-o etapa atat de solicitanta, demonstreaza eforturile facute de Hyundai Motorsport. A fost un raliu cu experiente pozitive”, a mentionat Michel Nandan, directorul echipei.

 

Rezultate Raliul Poloniei 2015:

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 2:26:11.5

2. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +11.9

3. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +23.0

4. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +1:14.6

5. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +1:24.7

6. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:44.5

7. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +1:57.7

8. R. Kubica/ M. Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC) +2:08.3

9. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +2:18.2

10. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +2:48.4

    …

   15. K. Abbring/ S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +8:37.7 

 

Clasament general – piloti  Campionatul Mondial de Raliuri FIA

S. Ogier 161 puncte/ A. Mikkelsen 83/ M. Østberg 69/ J.M. Latvala 66/ T. Neuville 58/ K. Meeke 53/ E. Evans 53/ H. Paddon 44/ O. Tanak 40/ D. Sordo 39/ M. Prokop 27/ K. Al Qassimi 9/ Y. Protasov 8/ S. Loeb 6/ N. Al-Attyiah 6/ A. Al-Kuwari 6/ R. Kubica 6/ D. Dominguez 4/ P. Andreucci 4/ N. Fuchs 2/ G. Saba 2/ J. Kopecky 2/ J. Ketomaa 1/ F. Villagra 1

 

Clasament general  constructori  Campionatul Mondial de Raliuri FIA

Volkswagen Motorsport 214 puncte/ Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 125/ Hyundai Motorsport 123/ M-Sport World Rally Team 114/ Volkswagen Motorsport II 49/ Hyundai Motorsport N 43/ Jipocar Czech National Team 35/ FWRT SRL 3