Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Spaniei cu doua echipaje pe podium

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Spaniei cu doua echipaje pe podium
  • Hyundai Motorsport a incheiat cu trei modele ale noii generatii i20 WRC in top patru, doua dintre ele fiind clasate pe podium
  • Dani Sordo a terminat cursa de casa pe locul secund, fiind urmat de Thierry Neuville aflat la cel de-al cincilea podium din sezonul 2016
  • Hayden Paddon ocupa pozitia a patra, iar Kevin Abbring pe a saptea, acesta fiind cel mai bun rezultat pentru pilotul olandez in WRC

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Spaniei cu doua masini pe podium, inregistrand in total zece clasari indiviuale in top trei in editia din 2016 a Campionatului Mondial FIA (WRC).

Dani Sordo a terminat cursa de casa pe pozitia secunda. Pentru spaniol acesta a fost cel de-al doilea podium din anul 2016, dupa cel din Germania. Thierry Neuville s-a clasat pe pozitia a treia, al treilea rezultat consecutiv in top trei, urcand pe locul secund in clasamentul general al pilotilor. Hayden Paddon a incheiat pe locul al patrulea, iar Kevin Abbring pe al saptelea.

Duminica au fost programate patru probe speciale. Dani Sordo si Marc Marti (#4 noua generatie i20 WRC) si-au indeplinit obiectivul si au incheiat cursa de casa pe podium.

„A fost un sfarsit de saptamana. Sunt mandru ca am incheiat pe locul al doilea”,a declarat Sordo.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au avut o abordare prudenta in ultima zi, obiectivul fiind clasarea pe podium. Cu punctele acumulate in cadrul acestei etape, Neuville a urcat pe locul secund in clasament.

„Este un rezultat foarte bun pentru noi. Sper sa putem obtine aceleasi performante si in Marea Britanie si Australia, ultimele doua etape ale sezonului. Cu siguranta va fi un final de sezon interesant”,a mentionat Neuville.

Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) si John Kennard au inregistrat progrese pe tot parcursul raliului si si-au asigurat cea mai buna clasare la o etapa pe asfalt din cariera.

„Consider ca intreaga echipa poate fi multumita de acest rezultat. Urmeaza doua etape pe macadam si abia astept sa evoluez din nou pe suprafata mea preferata”,a adaugat Paddon.

Pentru Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) si Seb Marshall, copilotul sau, Raliul Spaniei a reprezentat cea mai buna performanta din WRC.

„Ma bucur ca am obtinut cel mai bun rezultat din cariera in Spania. A fost un sfarsit de saptamana in care am invatat multe. As vrea sa multumesc intregii echipe pentru oportunitatea de a concura aici”,a declarat Abbring.

Hyundai Motorsport inregistreaza in total zece clasari pe podium in acest sezon, in Spania echipa castigand trei probe speciale.

„Am incheiat cu doua masini pe podium si suntem foarte multumiti. Dani a avut un sfarsit de saptamana fantastic si merita din plin acest rezultat. Thierry a incheiat si el pe podium, iar acum se lupta pentru locul secund in campionat. Hayden a reusit cea mai buna performanta pe asfalt, iar Kevin cel mai bun rezultat al sau din WRC. Acum ne concentram pe ultimele doua etape din calendar”,a adaugat Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Marii Britanii, penultima etapa din Campionatul Mondial FIA (WRC), se va desfasura in perioada 27 – 30 octombrie.

Rezultate Raliul Spaniei 2016:

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:13:03.6

2. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +15.6

3. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:15.0

4. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:27.8

5. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +3:24.4

6. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +5:24.9

7. K. Abbring/ S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +7:31.3

8. J. Kopecky/ P. Dresler (Škoda Fabia R5) +9:05.1

9. P. Tidemand/ J. Andersson (Škoda Fabia R5) +9:20.4

10. C. Breen/ S. Martin (Citroën DS3 WRC) +9:57.1

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

S. Ogier 222 puncte/ A. Mikkelsen 127/ T. Neuville 127H. Paddon 114/ D. Sordo 111/ J. M. Latvala 104/ M. Østberg 90/ O. Tanak 61/ K. Meeke 54/ C. Breen 36/ E. Camilli  27/ H. Solberg 14/ S. Lefebvre 12/ E. Lappi 12/ M. Prokop 12/ K. Abbring 10/ T. Suninen 8/ P. Tidemand 8/ J. Kopecky 7/ M. Ligato 6/ E. Evans 6/ L. Bertelli 4/ N. Fuchs 2/ A. Kremer 2/ V. Gorban 1/ K. Kruuda 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

Volkswagen Motorsport 322 puncte/ Hyundai Motorsport 260/ M-Sport World Rally Team 144/ Volkswagen Motorsport II 136/ Hyundai Motorsport N 124/ DMACK World Rally Team 74/ Jipocar Czech National Team 18/ Yazeed Racing 4