Hyundai Motorsport a incheiat sezonul 2017 cu o victorie in Raliul Australiei

Hyundai Motorsport a incheiat sezonul 2017 cu o victorie in Raliul Australiei
  • Hyundai Motorsport a incheiat cel de-al patrulea sezon din WRC cu victoria lui Thierry Neuville in Raliul Australiei, o premiera pentru echipa.
  • Cu 14 victorii pe probele speciale in acest sfarsit de saptamana, Hyundai Motorsport a avut unul dintre cele mai competitive raliuri din acest sezon.

Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a patra victorie in acest sezon din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa o ultima zi dificila in Raliul Australiei. Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au avut o evolutie pozitiva pana la final si au incheiat ultima etapa a sezonului cu o victorie, consolidandu-si astfel pozitia secunda in clasamentul pilotilor.

Hayden Paddon si Seb Marshall s-au clasat, in final, pe pozitia a treia. Cu victoriile de proba speciala obtinute duminica de Paddon si Neuville, Hyundai Motorsport a castigat 14 dintre cele 19 speciale, cele mai multe intr-o singura etapa.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger au terminat cea de-a treia etapa pentru Hyundai Motorsport conform regulamentului Rally 2, dupa abandonul de sambata dimineata cand se aflau pe prima pozitie in clasament.

Cu patru victorii in acest sezon, una dintre ele chiar in ultima etapa, Neuville si Gilsoul formeaza echipajul cu cele mai multe victorii.

„Este o victorie speciala pe care o dedic intregii echipe. Le multumesc tuturor pentru acest sezon. Suntem extrem de motivati sa continuam la fel si in 2018. Dupa o scurta pauza vom demara pregatirea pentru 2018”,a declarat Thierry Neuville.  

Hayden Paddon a avut un sezon mai dificil, dar podiumul din Australia este o consolare buna si cu siguranta o fundatie solida pentru sezonul urmator.

„Nu-mi doream sa ajung pe podium in urma ghinionului unui alt pilot si imi pare rau pentru Jari-Matti, dar in acelasi timp este un rezultat pozitiv dupa un an dificil. Am acumulat informatii importante pentru urmatoarele etape. Sunt multumit ca am incheiat pe podium acest sezon, al doilea de anul acesta si sunt optimist in ceea ce priveste viitorul”, a adaugat Hayden Paddon.

Mikkelsen si Jæger, copilotul sau, si-au demonstrat potentialul in cele trei etape in care au concurat pentru Hyundai Motorsport. Pentru echipajul norvegian aceasta competitie a reprezentat inca un test inaintea campaniei din 2018.

„Ultima zi a fost foarte dificila si ma bucur ca am punctat in Power Stage. Ne-am demonstrat potentialul si aceste trei etape cu Hyundai Motorsport m-au convins ca am ajuns la echipa potrivita pentru sezonul urmator. Avem o echipa si o masina fantastice si sunt sigur ca ne vom lupta pentru titlurile mondiale in 2018”, a mentionat Andreas Mikkelsen.

Pentru Hyundai Motorsport victoria din Raliul Australiei a contribuit la finalizarea sezonului 2017 intr-o nota pozitiva. Cu patru victorii la general si 91 de probe speciale castigate, echipa a avut cel mai bun an de la implicarea in WRC.

„Este exact ce ne-am propus - o victorie, prima in Australia, si cu inca o masina pe podium. Thierry si Nicolas au avut un sfarsit de saptamana senzational si au demonstrat de ce au cele mai multe victorii din acest sezon. A fost un final bun si pentru Hayden si Seb dupa un sezon dificil. Am obtinut aici cele mai multe victorii de proba speciala intr-o etapa, ceea ce evidentiaza competitivitatea Hyundai i20 Coupe WRC pe macadam. A fost un sezon foarte disputat si am invatat multe anul acesta. Le multumim rivalilor nostri pentru o competitie puternica. Le multumesc tuturor celor din echipa si partenerilor care au fost alaturi de noi si suntem pregatiti deja pentru un sezon 2018 mult mai bun”,a adaugat Michel Nandan, directorul echipei.

Sezonul 2017 s-a incheiat, dar Hyundai Motorsport a inceput pregatirile pentru sezonul viitor, care va demara cu Raliul Monte-Carlo, programat intre 25 si 28 ianuarie. Lansarea oficiala va avea loc in cadrul Autosport International Show, la Birmingham in Marea Britanie, 11 ianuarie 2018.

REZULTATE RALIUL AUSTRALIEI 2017:

1.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC2:35:44.8
2.O. TänakM. Järveoja     Ford Fiesta WRC         +22.5
3.H. PaddonS. MarshallHyundai i20 Coupe WRC        +59.1
4.S.  OgierJ. IngrassiaFord Fiesta WRC+2:27.7
5.E. EvansD. BarrittFord Fiesta WRC+3:05.6
6.E. Lappi          J. FermToyota Yaris WRC+3:49.5
7.K. MeekeP. NagleCitroën C3 WRC+22:58.4

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (dupa 13 etape)

1.S. Ogier                      232 puncte
2.T. Neuville208 p
3.O. Tanak          191 p
4.J.M. Latvala136 p
5.E. Evans128 p
6.D. Sordo95 p
7.H. Paddon74 p
8.K. Meeke77 p
9.J. Hänninen71 p 
10.C. Breen64 p
11.E. Lappi          62 p
12.A. Mikkelsen54 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (dupa 13 etape)

1.M-Sport World Rally Team       428 puncte
2.Hyundai Motorsport345 p
3.Toyota Gazoo Racing World Rally Team251 p
4.Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team218 p