Hyundai Motorsport a incheiat sezonul intr-un ritm competitiv, la Raliul Marii Britanii

Hyundai Motorsport a incheiat sezonul intr-un ritm competitiv, la Raliul Marii Britanii
  • Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Marii Britanii, ultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, pe pozitiile patru si cinci
  • Dani Sordo si Hayden Paddon s-au luptat pentru puncte in clasamentul constructorilor, dar rezultatul obtinut in ultima etapa nu a fost suficient pentru a urca echipa pe locul secund
  • Hyundai Motorsport incheie al doilea sezon din WRC pe locul al treilea in clasamentul general, dupa un an in care si-a demonstrat competitivitatea pe probele speciale

 

Hyundai Motorsport a incheiat Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC, reusind sa se claseze cu doua masini in top cinci la Raliul Marii Britanii, ultima etapa din 2015. Dani Sordo si Hayden Paddon au terminat fara probleme ultima zi din Raliul Marii Britanii si, dupa cele patru probe speciale programate duminica, au incheiat etapa pe pozitiile patru si respectiv cinci.

 

Cei doi piloti ai echipei Hyundai Shell World Rally au facut tot posibilul pentru a acumula punctele necesare in lupta pentru pozitia a doua in clasamentul constructorilor. In final, Hyundai Motorsport a incheiat pe locul al treilea la general, avand cu sase puncte mai putin dupa cele 13 etape programate anul acesta.

 

Raliul Marii Britanii si-a pastrat reputatia ca fiind o etapa dificila, cu o vreme imprevizibila si extrem de solicitanta pentru echipaje. Dupa ce Kevin Abbring a abandonat vineri, iar Thierry Neuville sambata, Dani Sordo si Hayden Paddon au incercat sa termine sezonul cu un rezultat cat mai bun.

 

Dani Sordo (#7 Hyundai i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, au avut mici probleme sambata, dar duminica totul a functionat perfect, iar spaniolul a reusit sa revina pe pozitia a patra, aceasta fiind a doua clasare consecutiva in top patru, dupa podiumul din Raliul Spaniei.

 

„Am avut un final de saptamana bun si sunt multumit de performanta noastra din Marea Britanie. Specialele de aici sunt foarte dificile si am avut cea mai buna abordare in aceste conditii. Nu am riscat foarte mult in aceasta dimineata si am incheiat raliul pe locul al patrulea. Am avut un sezon cu rezultate pozitive si as vrea sa multumesc intregii echipe pentru tot efortul depus. Acum trebuie sa ne pregatim cat mai bine pentru anul viitor”,a declarat Dani Sordo.

 

In urma rezultatelor bune de pe specialele de duminica, Hayden Paddon a urcat pe locul al cincilea in clasamentul final.

 

„A fost o etapa dificila, dar care s-a incheiat cu un rezultat bun. Stiam ca va fi greu, dar cred ca putem fi multumiti de finalul de an. Am terminat in top cinci si am acumulat multa experienta pentru un sezon care se anunta extrem de disputat. Podiumul din Sardinia a fost cea mai frumoasa realizare pentru noi si imi doresc sa mai trecem prin astfel de momente si in 2016. Multumesc intregii echipe Hyundai Motorsport pentru tot ceea ce a facut in acest sezon”,a adaugat Hayden Paddon.

 

Hyundai Motorsport a progresat constant pe parcursul celui de-al doilea sezon din WRC si si-a demonstrat competitivitatea la fiecare etapa. Dupa Raliul Marii Britanii, echipa a incheiat sezonul pe locul al treilea in clasamentul constructorilor.

 

„A fost un raliu plin de evenimente si situatii imprevizibile. Suntem multumiti de rezultatul obtinut. Avem patru clasari pe podium si am incheiat in top cinci la 12 dintre cele 13 etape din calendar. Acest lucru demonstreaza ca am progresat permanent si ca am invatat din experienta acumulata in primul sezon. As vrea sa multumesc intregii echipe pentru munca depusa si tuturor suporterilor Hyundai din intreaga lume. Numaratoarea inversa pentru sezonul 2016 incepe chiar acum”, a mentionat Michel Nandan, directorul echipei.

 

Raliul Marii Britanii 2016 - clasament final 

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:03:02.0

2. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +26.0

3. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +36.2

4. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +2:51.3

5. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +3:00.5

6. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +3:09.1

7. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +4:28.4

8. S. Lefebvre/ S. Prévot (Citroën DS3 WRC) +5:38.4

9. R. Kubica/ M. Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC) +6:22.7

10.  L. Bertelli/ L. Granai (Ford Fiesta RS WRC) +8:05.0

 

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2015

S. Ogier 263 puncte/ J.M. Latvala 183/ A. Mikkelsen 171/ M. Østberg 116/ K. Meeke 112/ T. Neuville 90/ E. Evans 89/ D. Sordo 89H. Paddon 84/ O. Tanak 63/ M. Prokop 39/ R. Kubica 11/ K. Al Qassimi 9/ J. Hänninen 8/ Y. Protasov 8/ N. Al-Attyiah 7/ A. Al-Kuwari 6/ S. Loeb 6/ S. Lefebvre 5/ D. Dominguez 4/ P. Andreucci 4/ E. Lappi 4/ B. Bouffier 4/ P. Tidemand 4/ J. Kopecky 3/ N. Fuchs 2/ G. Saba 2/ S. Sarrazin 2/ L. Bertelli 2/ J. Ketomaa 1/ F. Villagra 1

 

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2015

Volkswagen Motorsport 413 puncte/ Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 230/ Hyundai Motorsport 224/ M-Sport World Rally Team 181/ Volkswagen Motorsport II 131/ Hyundai Motorsport N 67/ Jipocar Czech National Team 53/ FWRT SRL 13