Hyundai Motorsport l-a desemnat pe Thierry Neuville pilot principal pentru WRC 2014

Hyundai Motorsport l-a desemnat pe Thierry Neuville pilot principal pentru WRC 2014

HYUNDAI MOTORSPORT L-A DESEMNAT PE THIERRY NEUVILLE PILOT PRINCIPAL PENTRU WRC 2014


• Belgianul Thierry Neuville, in varsta de 25 de ani, a fost desemnat pilotul principal al echipei Hyundai Motorsport pentru WRC 2014

• Contractul semnat pe termen indelungat confirma angajamentul lui Neuville fata de Hyundai Motorsport

Recent, Hyundai Motorsport l-a desemnat pe Thierry Neuville pilot principal al echipei WRC. Belgianul va reprezenta Hyundai in sezonul WRC 2014.

Neuville, in varsta de 25 de ani, a incheiat cu Hyundai Motorsport un contract pe termen lung care reprezinta angajamentul ambelor parti si implicarea acestora in cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.

“Suntem incantati de faptul ca Thierry Neuville este pilotul principal al echipei WRC,” a declarat directorul echipei Hyundai Motorsport, Michel Nandan. “Thierry se bucura de un sezon foarte bun in 2013 si, tinand cont de varsta lui, se dovedeste a fi unul dintre cei mai bine pregatiti piloti din WRC. Viteza, abilitatile de pilotaj si abordarea dinamica sunt cateva dintre caracteristicele care il recomanda pentru a fi pilot principal.”

“Thierry este ambasadorul Hyundai Motorsport, dar totodata desemnarea sa reprezinta implicarea Hyundai in Campionatul Mondial de Raliuri. Avem obiective ambitioase, pe care dorim sa le indeplinim si, astfel, sa dezvoltam o colaborare de lunga durata cu pilotul belgian.”

Neuville il va avea drept copilot pe Nicolas Gilsoul si impreuna vor pilota i20 WRC pe parcursul Campionatului Mondial de Raliuri din 2014, care va debuta in ianuarie, la Monte Carlo. Belgianul se afla la al treilea sezon consecutiv in cadrul WRC.

Experienta acumulata de Neuville reprezinta un element important pentru echipa Hyundai Motorsport. Rezultatele impresionante inregistrate de catre belgian in acest sezon il pozitioneaza drept unul dintre cei mai tineri si dinamici piloti din clasamentul WRC.

“Ma bucur ca voi fi membru al echipei Hyundai Motorsport si voi concura in Campionatul Mondial de Raliuri 2014,” a comentat Thierry Neuville. “Hyundai Motorsport are un colectiv tanar si dispune de obiective indraznete, pe termen lung. Abordarea dinamica, modul de lucru si potentialul ridicat al echipei sunt elemente definitorii pentru succesul WRC. De asemenea, consider ca experienta acumulata pana in prezent va contribui intr-un mod semnificativ la obtinerea rezultatelor pozitive.”

In cele doua sezoane anterioare WRC, Neuville a participat la 32 de raliuri. In anul 2012 el s-a clasat pe locul sapte. In sezonul din 2013 a acumulat patru victorii consecutive - Italia, Finlanda, Germania si Australia - si s-a clasat pe locul al treilea in Mexic si Grecia. Belgianul ocupa locul al doilea in clasamentul general WRC, dar mai are de sustinut un raliu.