Hyundai Motorsport lupta pentru victorie si in Raliul Japoniei

Hyundai Motorsport lupta pentru victorie si in Raliul Japoniei

Hyundai Motorsport are doua echipaje in top patru, dupa prima zi din Raliul Japoniei, ultima etapa din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe se afla pe locul al doilea la general, iar Ott Tänak si Martin Järveoja pe cel de-al patrulea.

Echipajul Dani Sordo & Cándido Carrera a fost nevoit sa abandoneze, dupa ce, pe speciala a doua de vineri,  modelul Hyundai i20 N Rally1 a luat foc.  

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au avut un debut in forta si au incheiat cu cel mai bun timp pe speciala a doua, care include si celebrul tunel Isegami, iar inaintea parcului de service se aflau pe prima pozitie, la egalitate cu Elfyn Evans.

Probele de pe a doua bucla au fost scurtate, iar la finalul zilei echipajul belgian ocupa locul al doilea, la doar trei secunde in spatele liderului.

„Chiar daca a fost o zi mai scurta decat ne-am asteptat, a fost plina de provocari, cu multe momente dificile. Desi ne-am pregatit pentru aceasta etapa, nu ne asteptam sa fie conditii atat de instabile pe probele speciale. Vom face tot ceea ce se poate pentru a obtine un rezultat cat mai bun in acest raliu”,a declarat Thierry Neuville.

Ott Tänak si Martin Järveoja au avut probleme cu transmisia pe primele probe speciale de vineri, dar se afla in continuare in lupta pentru un loc pe podium.

„Dimineata am avut doua probe diferite - prima pe care nu am avut aderenta aproape deloc, iar cea de-a doua cu o aderenta foarte mare. Am avut si probleme la diferential si asta ne-a costat timp in prima parte a zilei. Sper ca infomatiile acumulate astazi sa ne ajute sambata si duminica. Mai este inca mult pana la final si, clar, imi doresc sa inchei sezonul cu un rezultat cat mai bun”,a adaugat Ott Tänak.

Dani Sordo si Cándido Carrera au fost nevoiti sa abandoneze, dupa ce modelul Hyundai i20 N Rally1 a luat foc pe speciala a doua.

„Dupa startul pe speciala a doua ne-am trezit cu foarte mult fum in cockpit. Totul s-a intamplat extrem de rapid. Am oprit si am incercat sa stingem focul, dar a fost imposibil. Nu am mai trecut niciodata prin asa ceva, cu siguranta echipa va analiza situatia si sper sa invatam cat mai multe din acest incident”,a mentionat Dani Sordo.  

Sambata si duminica sunt programate in total 12 probe speciale cu o lungime de aproximativ 150 de kilometri.

„Este un raliu nou pentru noi, nu stiam exact la ce sa ne asteptam. A fost o zi dramatica si, din fericire, fara probleme pentru Dani si Cándido. Vom investiga ce s-a intamplat. In schimb, la polul opus, Thierry a avut un parcurs bun si se afla pe locul secund la general, iar Ott pe cel de-al patrulea. Mai este mult pana la final si avem sanse sa incheiem sezonul pe podium”,a declarat si Julien Moncet, directorul echipei.

Clasament Raliul Japoniei 2022 (dupa ziua de vineri):


1E. Evans
S. Martin  
Toyota GR Yaris Rally1
57:18.8
2T. Neuville
M. Wydaeghe
 Hyundai i20 N Rally1
+3.0
3K. Rovanperä J. HalttunenToyota GR Yaris Rally1
+5.1
4O. Tänak
M. Järveoja
 Hyundai i20 N Rally1
+3.0
5 T. Katsuta
A. Johnston  
Toyota GR Yaris Rally1
+20.6
6G. Greensmit
J. Andersson
Ford Puma Rally1  
+2:00.41