Hyundai Motorsport a luptat pentru victorie in prima zi din Raliul statului Chile

Hyundai Motorsport a luptat pentru victorie in prima zi din Raliul statului Chile
  • Dupa prima zi a competitiei, Thierry Neuville se afla pe pozitia a patra, in lupta pentru un loc pe podium, Sébastien Loeb pe a sasea, in timp ce Andreas Mikkelsen pe cea de-a opta.

Hyundai Motorsport a incheiat prima zi din Raliul statului Chille, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu toate cele trei echipaje (Thierry Neuville/ Nicolas Gilsoul, Andreas Mikkelsen/ Anders Jæger-Amland si Sébastien Loeb/ Daniel Elena) in top 8. Cu aceasta ocazie au fost programate patru speciale distincte, doua dintre ele, „El Puma’’ si „Espigado’’, fiind parcurse de doua ori. 

Neuville, lider in clasamentul general al pilotilor, a fost primul la start si se afla in lupta pentru un loc pe podium, dupa primele sase probe speciale. 

„A fost o zi solicitanta, dar totul a mers bine. Am fost primii la start si asta a insemnat ca am curatat drumul pentru ceilalti.”a declarat Thierry Neuville. 

Loeb, revenit in cadrul echipei dupa Turul Corsicii, a incheiat ziua de vineri pe locul al saselea in clasament.

„Probele sunt interesante si foarte tehnice. Sunt sectiuni foarte rapide, in special pe proba Espigado. A fost important sa ne intram in ritm, dar dupa amiaza, atunci cand conditiile au fost mai bune, am atacat”, a mentionat Sebastien Loeb.

Desi a avut o zi dificila la debutul in competitie, obiectivul echipei Andreas Mikkelsen este de a remedia problemele si de a acumula informatii pentru etapele urmatoare.

Sambata si duminica sunt programate inca zece probe speciale, cu o lungime de peste 170 km, iar echipa Hyundai Motorsport este pregatita sa lupte pentru fiecare punct. 

„Trebuie sa analizam situatia si sa vedem ce putem face de acum incolo. Sébastien si Daniel au reusit sa recupereze pozitii dupa bucla de dupa amiaza, iar pentru Andreas si Anders trebuie sa identificam o solutie pentru a atinge potentialul maxim”, a declarat Andrea Adamo, directorul echipei.

Rezultate Rally Chile 2019 (dupa prima zi):

1.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC1:24:12,8
2.S. Ogier J. IngrassiaCitroën C3 WRC+22,4
3.J.M. LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+28,8
4.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+29,5
5.K. MeekeS. MarshallToyota Yaris WRC+46,5
6.S. LoebD. ElenaHyundai i20 Coupe WRC+48,7
7.E. EvansS. MartinFord Fiesta WRC+1:01,4
8.A. MikkelsenA. Jæger-AmlandHyundai i20 Coupe WRC+2:08,1
9.T. SuninenM. SalminenFord Fiesta WRC+2:09,1
10.E. LappiJ. FermCitroën C3 WRC+2:18,3