Hyundai Motorsport ocupa prima pozitie dupa ziua de vineri din Raliul Sardiniei

Hyundai Motorsport ocupa prima pozitie dupa ziua de vineri din Raliul Sardiniei
  • Thierry Neuville a incheiat pe primul loc in prima zi din Raliul Sardiniei, dupa ce a castigat cinci din cele opt probe speciale de vineri
  • Dani Sordo se afla in top sase dupa o zi fara probleme la volanul noii generatii i20 WRC

Hyundai Motorsport a inregistrat un inceput bun in etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), Thierry Neuville fiind lider in Raliul Sardiniei dupa cele opt probe speciale de vineri.

Echipa a aliniat patru masini la startul etapei din Sardinia, Kevin Abbring concurand alaturi de Neuville in culorile Hyundai Mobis World Rally Team, in timp ce Dani Sordo si Hayden Paddon acumuleaza puncte pentru Hyundai Shell World Rally Team.

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, (#20 Noua generatie i20 WRC) au castigat vineri cinci probe speciale (PS4, PS5, PS7, PS8 si PS9). Dupa succesul inregistrat, Thierry a ajuns la 60 de victorii de proba speciala in WRC, 27 dintre acestea fiind obtinute cu echipa Hyundai Motorsport.

„A fost o zi excelenta, iar in final am obtinut a 60-a victorie pe o proba speciala. Toata lumea este multumita de evolutia noastra si ma bucur ca suntem lideri dupa prima zi. Sambata va fi o zi complet diferita si vom asista la o competitie interesanta. Sper sa continuam in acelasi ritm pana la final”, a declarat Neuville.

Sordo si Marc Martí, copilotul sau, (#4 Noua generatie i20 WRC) se afla in lupta pentru puncte in cadrul acestei etape. Echipajul spaniol a incheiat ziua pe locul al saselea, obiectivul fiind urcarea in clasament pana la finalul raliului.

„Este important ca am incheiat in top sase. Mi-a lipsit increderea pe specialele de azi pentru ca au fost foarte alunecoase. Pentru sambata vom schimba putin setarile. Am terminat ziua cu un rezultat bun pe PS9 si sper ca vom recupera din timpul pierdut astazi pe urmatoarele probe”, a mentionat Sordo.

La cea de-a doua cursa din acest sezon, Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) si Seb Marshall, copilotul sau, s-au confruntat cu probleme mecanice pe prima proba a zilei.

„Am ramas doar cu tractiune pe doua roti, iar acest lucru ne-a costat timp. Am rezolvat incidentul in parcul de service. Raliul inca nu s-a incheiat si sper sa acumulam cat mai multe puncte pana la final”, a adaugat Abbring.

Dupa ce a incheiat pe podium anul trecut in Sardinia, Paddon si copilotul sau John Kennard (#3 Noua generatie i20 WRC) si-au propus sa repete performanta. Dupa proba de vineri, echipa a fost nevoita sa abandoneze dupa o iesire in decor pe speciala a saptea.

„Nu am inregistrat un inceput bun si am pierdut timp. Speram sa recuperez in finalul zilei, dar a urmat iesirea in decor”, a declarat Paddon.

Sezonul trecut in Sardinia, Hyundai Motorsport a incheiat cu doua masini pe podium. In cadrul acestei etape, Neuville este cel mai rapid dupa prima zi, obiectivul echipei fiind pastrarea primei pozitii in urmatoarele doua zile.

„Suntem incantati ca Thierry si Nicolas sunt din nou in topul clasamentului. Au castigat cinci probe si au sanse mari la un loc pe podium in acest sfarsit de saptamana. Dani a avut o zi buna si va incerca sa mai urce in clasament, Kevin a avut probleme, iar Hayden a abandonat. Se intampla astfel de lucruri in raliuri si vom depasi acest moment impreuna”, a adaugat Michel Nandan, directorul echipei.

Sambata sunt programate trei probe distincte care vor fi parcurse de doua ori: Monti di Alá (22,20 km), Coiluna-Loelle (22,39 km) si Monte Lerno (44,26 km), cea mai lunga speciala a raliului. 

Rezultate Raliul Sardiniei – prima zi

1. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) 1:14:03.2

2. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +11.1

3. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +40.3

4. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +57.5

5. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +58.5

6. D. Sordo/ M. Marti (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:18.6

7. U. Scandola/ G. d’Amore (Škoda Fabia R5) +2:29.1

8. H. Solberg/ I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +2:32.5

9. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +2:35.6

10. E. Lappi/ J. Fern (Škoda Fabia R5) +2:39.2

  ...

24. K. Abbring/ S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +8:17.0