Hyundai Motorsport ocupa primele trei locuri, dupa prima zi din Raliul Spaniei

Hyundai Motorsport ocupa primele trei locuri, dupa prima zi din Raliul Spaniei
  • Sébastien Loeb are un avans de 1,7 secunde fata de Thierry Neuville, care se afla pe locul secund, in timp ce Dani Sordo ocupa locul al treilea, la 5,9 secunde;
  • Toate cele trei echipaje au castigat probe speciale vineri.

Hyundai Motorsport a avut un debut spectaculos in Raliul Spaniei, penultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cele trei echipaje ocupand primele trei locuri in clasamentul general.

Sébastien Loeb, revenit in echipa dupa etapa din Portugalia, a preluat conducerea pe ultima speciala a zilei, dupa o evolutie impresionanta cu Hyundai i20 WRC. Echipajul francez are un avantaj de 1,7 secunde fata de Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, iar eroii locali Dani Sordo si Carlos del Barrio ocupa locul al treilea in ierarhia generala. 

Toate cele trei echipaje Hyundai Motorsport au castigat probe speciale in prima zi din Raliul Spaniei. Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au castigat pe PS2 (Horta - Bot), Sordo si Carlos del Barrio au fost cei mai rapizi pe PS4, iar Loeb si Daniel Elena s-au impus pe PS3 (La Fatarella - Vilalba), PS5 (Horta - Bot 2) si PS6 (La Fatarella - Vilalba 2). In total, Hyundai Motorsport a castigat cinci dintre cele sase speciale programate vineri.

Dupa prima zi din Raliul Spaniei, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au avut o evolutie competitiva si se afla in lupta pentru un loc pe podium. 

„Am avut probleme de vizibilitate pe ultima speciala din cauza combinatiei de soare si de ceata. Au fost cateva portiuni dificile, dar am ramas concentrati si am incercat sa fim eficienti”,a mentionat Thierry Neuville.

Cu o victorie si patru clasari in top doi pe probele de vineri, obiectivul echipei Dani Sordo si Carlos del Barrio este de a obtine un rezultat bun in aceasta cursa. 

„Dupa prima zi, echipa ocupa primele trei locuri. Sunt multumit de evolutia noastra si trebuie sa continuam in acest ritm si pe asfalt”, a declarat Dani Sordo. 

Dupa o prima zi pe macadam, Raliul Spaniei va continua pe asfalt, fiind singura etapa mixta din calendar. 

„Nu am mai avut de mult timp un debut atat de bun si le multumesc tuturor din echipa. Sunt mandru de rezultatele obtinute, insa aceasta a fost doar prima zi si trebuie sa ramanem conectati”,a declarat Andrea Adamo, directorul echipei.

Clasament Raliul Spaniei 2019 (dupa prima zi):

1.S. LoebD. ElenaHyundai i20 WRC1:21:24,7
2.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 WRC+1,7
3.D. SordoC. del BarrioHyundai i20 WRC+7,6
4.K. MeekeS. MarshallToyota Yaris WRC+13,0
5.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC+21,7
6.J.M. LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+30,1
7.E. EvansS. MartinFord Fiesta WRC+44,0
8.T. SuninenJ. LehtinenFord Fiesta WRC+51,8
9.T. KatsutaD. BarrittToyota Yaris WRC+1:50,3