Hyundai Motorsport ocupa un loc pe podium dupa prima zi din Raliul Marii Brtianii

Hyundai Motorsport ocupa un loc pe podium dupa prima zi din Raliul Marii Brtianii
  • Obiectivul Hyundai Motorsport este consolidarea pozitiei pe podium in Raliul Marii Britanii
  • Thierry Neuville a castigat PS8 si a incheiat ziua pe podium, in fata colegului de echipa Hayden Paddon, clasat pe locul al patrulea, in timp ce Dani Sordo se afla pe pozitia a sasea

Echipajele Hyundai Motorsport au obtinut rezultate bune in conditiile dificile de pe primele probe speciale din Raliul Marii Britanii, a douasprezecea etapa din Campionatul Mondial FIA (WRC).

Neuville si Paddon au fost implicati in lupta pentru un loc pe podium. Victoria de pe ultima speciala a zilei i-a pozitionat pe Thierry Neuville si copilotul sau Nicolas Gilsoul pe locul al treilea, la doar 3,8 secunde fata de urmatorul clasat, Hayden Paddon. Dani Sordo a incheiat ziua de vineri pe pozitia a sasea.

Cu peste 178 de kilometri de probe speciale, vineri a fost cea mai lunga zi a raliului, fara a fi disponibil un parc de service la pranz. Cu o evolutie constanta pe probele de dupa-amiaza, Neuville si Paddon au urcat pe locurile al treilea si al patrulea in clasament.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) a incheiat de patru ori in top trei, obtinand victoria pe PS8, Dyfant.

„Conditiile sunt foarte dificile si nu ne putem relaxa. A fost foarte alunecos si am pierdut mult timp pe prima proba din cauza cetii, insa pe probele de dupa-amiaza am mers mult mai bine. A fost o lupta frumoasa si ma bucur ca am ajuns pe podium dupa o zi atat de dificila”,a declarat Neuville.

Hayden Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) impreuna cu John Kennard, copilotul sau, au inceput ziua cu cel de-al treilea timp pe speciala Myherin. Paddon s-a aflat in mod constant in top cinci si a incheiat ziua pe locul al patrulea.

„Sunt multumit de progresele inregistrate, comparativ cu evolutia de anul trecut, si consider ca putem concura pentru obtinerea unui loc pe podium”,a mentionat Paddon.

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, au inregistrat o evolutie fara probleme, echipajul spaniol incheind ziua pe locul al saselea.

„Prima parte a zilei a fost foarte dificila. Pe masura ce conditiile s-au imbunatatit am reusit sa crestem ritmul”,a adaugat Sordo.

Prima zi din Raliul Marii Britanii a inceput la ora 5:30 am, fara a fi disponibil un parc de service la jumatatea zilei. Cele trei echipaje Hyundai Motorsport au incheiat in top sase.

„A fost o zi tipica pentru Raliul Marii Britanii - speciale inguste prin padure, conditii meteo schimbatoare si faptul ca nu am avut un parc de service. Thierry si Hayden au incheiat ziua pe locurile al treilea si al patrulea, in timp ce Dani se afla pe pozitia a sasea si cu siguranta poate acumula puncte importante”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Sambata sunt programate doua treceri pe specialele Pantperthog, Dyfi si Gartheiniog, urmate de o trecere pe Aberhirnant si Cholmondeley Castle. Echipajele vor avea de parcurs aproximativ 100 km de proba speciala, fara parc de service pana la finalul zilei.

Rezultate Raliul Marii Britanii – dupa prima zi:

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 1:44:31.2

2. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +37.3

3. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:09.0

4. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:12.8

5. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +1:14.8

6. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:07.2

7. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +2:37.3

8. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +3:43.6

9. S. Lefebvre/ G. De Turckheim (Citroën DS3 WRC) +4:31.6

10. E. Lappi/ J. Ferm (Škoda Fabia R5) +4:55.0