Hyundai Motorsport ramane in lupta pentru un loc pe podium inaintea ultimei zile din Raliul Mexicului

Hyundai Motorsport ramane in lupta pentru un loc pe podium inaintea ultimei zile din Raliul Mexicului
  • Hyundai Motorsport ramane in cursa pentru cel de-al treilea podium consecutiv in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).
  • Sordo este cel mai bine clasat pilot al echipei, pe locul al treilea, in timp ce Hayden Paddon ocupa pozitia a cincea, dupa o zi dificila pentru toate cele trei echipaje Hyundai Motorsport.

Hyundai Motorsport se afla in cursa pentru cel de-al treilea podium consecutiv in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce Dani Sordo si-a consolidat pozitia a treia in Raliul Mexicului.

Sordo si-a aparat pozitia de pe podium pe probele solicitante de sambata, care au inclus doua treceri pe Ibarrilla (30.38 km) si Otates (42.62 km). Hayden Paddon si-a propus sa incheie in top cinci in acest raliu, iar Thierry Neuville a fost nevoit sa abandoneze la prima trecere pe Otates (PS12).

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC), impreuna cu Marc Martí, copilotul sau, au reusit sa-si pastreze pozitia si sa ramana in lupta pentru primul lor podium din sezonul 2016.

„Cel mai bun lucru este ca am ramas in cursa pentru un loc pe podium dupa o zi foarte dificila. Am avut mici probleme pe specialele lungi. Ne asteapa inca o zi dificila duminica si trebuie sa ramanem concentrati”,a declarat Dani Sordo.

Paddon si John Kennard, copilotul sau, (#20 noua generatie i20 WRC) au avut o zi dificila, insa, in final, au avut o evolutia buna pe El Brinco 2, incheind ziua pe locul al cincilea.

„Suntem multumiti ca ne aflam in top cinci la general. Duminica va fi inca o zi lunga si obiectivul nostru este sa ne pastram pozitia”, a mentionat Hayden Paddon.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) a fost nevoit sa abandoneze pe speciala a 12-a si nu va mai continua in aceasta etapa.

„Am inceput ziua cu cel de-al doilea timp pe PS11 si am avut un ritm bun si pe urmatoarea proba. Din pacate, cu trei kilometri inainte de final, am facut o greseala pe un pasaj foarte rapid si am iesit in decor”,a adaugat Thiery Neuville.

Ziua de sambata a fost una aglomerata pentru mecanicii Hyundai Motorsport. Echipa a reactionat rapid la toate problemele aparute si cele doua echipaje ramase in cursa sunt pregatite pentru ultima zi a raliului, unde este programata si speciala Guanajuato, cu o lungime de 80 km.

„Sunt multumit cu pozitiile noastre din clasament. Au fost cateva probleme, dar echipa a reusit sa rezolve totul in parcul de service. Ma bucur ca Thierry si Nicolas sunt bine dupa incidentul de sambata. Dani si Hayden au avut mici probleme care le-au influentat evolutiile, dar totul s-a incheiat cu bine”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Duminica, in ultima zi din Raliul Mexicului, echipajele vor trebui sa parcurga un test de 80 km care poate schimba complet clasamentul si vor mai trece inca o data pe Agua Zarca (16,47 km), proba care va avea si rol de Power Stage.

Clasament general – Raliul Mexicului 2016 (dupa a doua zi)

1. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 3:27:22.8

2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +1:35.7

3. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:40.4

4. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:48.8

5. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +5:42.1

6. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +7:50.5