Hyundai Motorsport a revenit pe locul secund in clasamentul constructorilor din WRC, dupa Raliul Germaniei

Hyundai Motorsport a revenit pe locul secund in clasamentul constructorilor din WRC, dupa Raliul Germaniei
  • Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Germaniei cu doua autovehicule in top cinci si a revenit pe locul secund in clasamentul constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
  • Dani Sordo s-a clasat pe locul al patrulea, iar Thierry Neuville a incheiat etapa germana pe pozitia a cincea la general
  • Hayden Paddon si Kevin Abbring au acumulat experienta importanta pe asfalt si s-au clasat pe locurile al noualea si, respectiv, al unsprezecelea la general

 

Hyundai Motorsport a revenit pe locul secund in clasamentul constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce a incheiat Raliul Germaniei cu doua modele Hyundai i20 WRC in top cinci si cu toate cele patru echipaje inscrise in competitie.

 

Pilotii Hyundai Shell World Rally Team, Dani Sordo si Thierry Neuville au incheiat raliul pe locurile al patrulea, respectiv al cincilea, dupa cele patru speciale programate duminica: Stein & Wein (19,59 km) si Dhrontal (14,08 km), care au fost parcurse de doua ori. Hayden Paddon si Kevin Abbring, reprezentantii echipei Hyundai Mobis World Rally, au acumulat experienta pe asfaltul din Germania si au ajuns la sosire fara probleme.  

 

Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) a fost intr-o forma excelenta pe tot parcursul acestui sfarsit de saptamana si s-a luptat pentru pozitia a patra. Spaniolul a incheiat pe locul al treilea in Power Stage, ultima speciala a raliului, unde a primit un punct suplimentar pentru aceasta performanta.

 

„A fost un sfarsit de saptamna pozitiv pentru mine si sunt bucuros ca am incheiat pe locul al patrulea. Am abordat totul cu prudenta pentru ca obiectivul nostru era sa ne consolidam clasarile in top cinci si sa obtinem punctele pentru clasamentul constructorilor”,a declarat Dani Sordo.

 

Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a avut un parcurs fara probleme si dupa cele patru probe speciale de duminica s-a clasat pe locul al cincilea la general.

 

„Este un rezultat foarte bun pentru echipa. Cu informatiile acumulate putem dezvolta masina pentru etapele urmatoare si speram ca ne vom consolida pozitia pe locul secund in clasament pana la finalul sezonului”,a mentionat Thierry Neuville.

 

Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, au avut ocazia sa acumuleze experienta pe asfalt in Raliul Germaniei.

 

„Am invatat foarte multe aici si vom analiza toate informatiile si datele colectate si sunt sigur ca vom face progrese in viitor. Am incercat sa imbunatatim setarile masinii pe asfalt si duminica situatia a fost mult mai buna”,a adugat Hayden Paddon.

                        

La doar a treia cursa din WRC cu Hyundai Motorsport, Kevin Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) si Sebastian Marshall, copilotul sau, au avut o evolutie constanta si au incheiat Raliul Germaniei pe locul al unsprezecelea.

 

„A fost un raliu interesant in care am acumulat experienta. Urmatoarea etapa este in Corsica si abia astept sa luam startul acolo”,a declarat Kevin Abbring.

 

Hyundai Motorsport si-a atins obiectivul in Raliul Germaniei, cursa de casa pentru echipa cu sediul la Alzenau, revenind pe locul secund in clasamentul general.

 

„Pilotii nostri au avut evolutii bune si au lucrat ca o adevarata echipa pentru a-si asigura pozitiile in top cinci. Am revenit pe locul secund in campionat si sper sa continuam in acelasi mod”,a mentionat Michel Nandan, directorul echipei.

 

Raliul Germaniei 2015 – rezultate

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:35:49.5

2. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +23.0

3. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +1:56.6

4. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +2:09.3

5. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2:33.8

6. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +2:52.1

7. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +3:12.5

8. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +4:26.6

9. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +4:46.8

10. S. Lefebvre/ S. Prévot (Citroën DS3 WRC) +4:54.5

11. K. Abbring/ S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +9:31.4

 

Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – clasament general piloti

S. Ogier 207 puncte/ J.M. Latvala 114/ A. Mikkelsen 98/ M. Østberg  90/ T. Neuville 80/ E. Evans 61/ K. Meeke 56/ O. Tanak  54/ D. Sordo 52H. Paddon 46/ M. Prokop 33/ K. Al Qassimi 9/ Y. Protasov 8/ J. Hänninen 8/ S. Loeb 6/ N. Al-Attyiah 6/ A. Al-Kuwari 6/ R. Kubica 6/ D. Dominguez 4/ P. Andreucci 4/ E. Lappi 4/ N. Fuchs 2/ G. Saba 2/ J. Kopecky 2/ P. Tidemand 2/ J. Ketomaa 1/ F. Villagra 1/ L. Bertelli 1/ S. Lefebvre 1

 

Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)  clasament general constructori

Volkswagen Motorsport 300 puncte/ Hyundai Motorsport 161/ Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 148/ M-Sport World Rally Team 138/ Volkswagen Motorsport II 64/ Hyundai Motorsport N 45/ Jipocar Czech National Team 43/ FWRT SRL 9