Hyundai Motorsport s-a clasat pe podium in Raliul Marii Britanii

Hyundai Motorsport s-a clasat pe podium in Raliul Marii Britanii
  • Hyundai Motorsport a incheiat pe podium in Raliul Marii Britanii, penultima etapa din Campionatul Mondial FIA (WRC) 2016
  • Thierry Neuville si-a aparat pozitia in fata colegului sau Hayden Paddon si s-a clasat pentru a sasea oara pe podium in acest sezon si a patra oara consecutiv dupa Germania, Corsica si Spania
  • In urma rezultatelor din Marea Britanie, echipa si-a asigurat locul secund in clasamentul constructorilor, acesta fiind cel mai bun rezultat in WRC

Hyundai Motorsport a inregistrat inca un podium pe lista realizarilor din sezonul 2016, dupa ce Thierry Neuville s-a clasat pe locul al treilea in Raliul Marii Britanii, penultima etapa din Campionatul Mondial FIA (WRC) 2016.

Cu punctele acumulate in Marea Britanie, Hyundai Motorsport si-a asigurat astfel locul secund in clasamentul constructorilor. Acesta este cel mai bun rezultat pentru echipa de la debutul acesteia in WRC, in anul 2014.

Locul al treilea obtinut in acest sfarsit de saptamana reprezinta si primul podium pentru echipa in Raliul Marii Britanii, dupa ce in cadrul editiilor anterioare a incheiat de doua ori pe locul al patrulea.

Dupa 22 de probe speciale, cu o lungime de peste 330 km, Thierry Neuville s-a clasat pe pozitia a treia, fiind urmat de Hayden Paddon, colegul sau de echipa. Belgianul a mai primit un punct suplimentar pentru performanta din Power Stage, unde a obtinut al treilea timp.

Paddon a incheiat raliul pe locul al patrulea, la mai putin de 20 de secunde fata de Neuville, acesta fiind cel mai bun rezultat al sau in etapa din Tara Galilor. Dani Sordo a avut o evolutie constanta si s-a clasat pe pozitia a sasea.  

Duminica, in ultima zi a raliului, au fost programate sase speciale, iar cele trei echipaje Hyundai Motorsport au ajuns fara probleme in parcul de service.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au incheiat pentru a sasea oara pe podium anul acesta si pentru a patra oara consecutiv. Cu punctele acumulate, Neuville si-a consolidat pozitia a doua in clasamentul general. 

„Echipa a facut o treaba incredibila si am avut la dispozitie o masina foarte bine pregatita pentru aceste probe dificile. Nu am putut concura pentru victorie, dar sunt multumit cu acest podium si cu punctul bonus pentru rezultatul din Power Stage. Obiectivul nostru este sa incheiem sezonul cu un rezultat cat mai bun in Australia”, a declarat Neuville.  

Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, au terminat pe pozitia a patra. Pentru pilotul neo-zeelandez acesta este cel mai bun rezultat in Raliul Marii Britanii, iar dupa acest sfarsit de saptamana se afla pe locul al patrulea in clasamentul general.

„Am fost implicati in lupta pentru un loc pe podium, dar Thierry a fost mai rapid. Abia astept sa luam startul in Australia unde vom avea o pozitie foarte buna la start”,a mentionat Paddon.

Dani Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, au incheiat pe locul al saselea si si-au consolidat pozitia a cincea in clasamentul pilotilor.

„Nu am reusit sa ne intram in ritm pe aceste probe alunecoase si in final am incercat sa acumulam cat mai multe puncte. Sunt pregatit pentru Australia”,a adaugat Sordo.

Hyundai Motorsport a inregistrat 11 clasari pe podium in acest sezon si si-a asigurat pozitia secunda in clasamentul constructorilor cu un total de 285 de puncte, iar Neuville, Paddon si Sordo se afla in top cinci in clasamentul pilotilor.

„Suntem incantati ca avem asigurata pozitia a doua la constructori. Este un moment special pentru noi in istoria echipei, reprezentand confirmarea ca avem cel mai competitiv sezon din WRC. Noua generatie i20 WRC si-a demonstrat fiabilitatea si pe aceste probe dificile si acum asteptam cu interes testul din Australia”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Australiei, ultima etapa din sezonul 2016 a Campionatului Mondial FIA (WRC), se va desfasura in perioada 17 – 20 noiembrie.

Clasament final Raliul Marii Britanii 2016

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:14:30.2

2. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +10.2

3. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:35.4

4. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:54.9

5. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +2:35.2

6. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +4:02.6

7. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +4:28.3

8. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:38.2

9. S. Lefebvre/ G. De Turckheim (Citroën DS3 WRC) +7:12.2

10. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +8:19.3

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2016

S. Ogier 247 puncte/ T. Neuville 143/ A. Mikkelsen 129/ H. Paddon 126D. Sordo 119/ J. M. Latvala 110/ M. Østberg 94/ O. Tanak 82/ K. Meeke 64/ C. Breen 36/ E. Camilli  28/ S. Lefebvre 14/ H. Solberg 14/ E. Lappi 12/ M. Prokop 12/ K. Abbring 10/ T. Suninen 8/ P. Tidemand 8/ J. Kopecky 7/ M. Ligato 6/ E. Evans 6/ L. Bertelli 4/ N. Fuchs 2/ A. Kremer 2/ V. Gorban 1/ K. Kruuda 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2016

Volkswagen Motorsport 322 puncte/ Hyundai Motorsport 285/ M-Sport World Rally Team 154 Volkswagen Motorsport II 138/ Hyundai Motorsport N 136/ DMACK World Rally Team 92/ Jipocar Czech National Team 18/ Yazeed Racing 4