Hyundai Motorsport se afla intr-o forma excelenta in cadrul etapei din Germania

Hyundai Motorsport se afla intr-o forma excelenta in cadrul etapei din Germania
  • Echipa este implicata intr-o lupta stransa pentru locul secund in Raliul Germaniei
  • Cei trei piloti Hyundai Motorsport se afla in top cinci inaintea ultimei zile a competitiei, cu Dani Sordo pe locul al treilea, Thierry Neuville pe patru, iar Hayden Paddon pe cinci
  • Neuville a castigat doua probe speciale, PS12 (Bosenberg 2) si PS13 (Arena Panzerplatte 3)

Echipa Hyundai Motorsport se afla intr-o lupta stransa pentru pozitia a doua in Raliul Germaniei, etapa a noua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Conditiile de pe probele speciale si alegerea pneurilor au influentat rezultatele, Dani Sordo si Thierry Neuville, pilotii Hyundai Shell World Rally Team, aflandu-se pe locurile al treila si al patrulea. Hayden Paddon, care concureaza in culorile Hyundai Mobis World Rally Team, a urcat pe pozitia a cincea in clasamentul general.

Alegerea pneurilor a fost extrem de dificila, din cauza probelor uscate si ude. Daca pe specialele de dimineata situatia a fost foarte complicata, pe cele de dupa-amiaza pilotii Hyundai Motorsport au reusit sa-si imbunatateasca performantele.   

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, au avut o evolutie excelenta la cea de-a doua trecere pe speciala Panzerplatte, care inregistreaza o lungime de peste 40 km. Spaniolul a urcat pe locul al treilea la general, cu un avans de 0,4 secunde fata de colegul sau de echipa.

„A fost o zi dificila, dar sunt multumit de evolutia noastra. Noua generatie i20 WRC s-a comportat perfect in conditiile de sambata. Obiectivul nostru este sa incheiem pe podium”,a declarat Sordo.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul au castigat doua speciale sambata. Belgienii sunt pregatiti sa recupereze diferenta de patru secunde pe ultimele probe ale raliului.

„Alegerea pneurilor a facut diferenta. Am pierdut cateva secunde pe PS11, dupa o rasucire, dar am castigat urmatoarele doua probe si am ramas in lupta pentru locul secund”,a mentionat Neuville.

Paddon (#20 noua generaite i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, au recuperat timpul pierdut in prima zi si s-au clasat in top cinci. Echipajul neozeelandez a acumulat informatii importante despre comportamentul masinii pe asfalt si a inregistrat progrese semnificative in Raliul Germaniei.

„Au fost conditii imprevizibile pe probele de dimineata, iar alegerea pneurilor a fost foarte importanta. Ne aflam in top cinci si putem incheia raliul intr-o nota pozitiva. Voi incerca sa-mi consolidez pozitia pe probele de duminica si sper sa acumulez cat mai multe puncte”,a adaugat Paddon.

Echipa Hyundai Motorsport se afla foarte aproape de o noua clasare pe podium in cursa de casa, dupa ce a incheiat ziua de sambata cu toate cele trei masini in top cinci.

„Suntem multumiti de rezultatele inregistrate dupa cea de-a doua zi a raliului. Dani si Thierry se lupta pentru locul secund, iar Hayden s-a clasat in top cinci. Nu a fost o zi usoara din punct de vedere al strategiei. Am mai castigat doua probe si suntem pregatiti pentru competitia de duminica”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Duminica sunt programate doua probe speciale, Dhrontal (14,79 km) si Sauertal (14,84 km), care vor fi parcurse de doua ori, ultima avand si rol de Power Stage. In total, echipajele Hyundai Motorsport mai au de parcurs inca 59,26 km in ultima zi a raliului.

Clasament Raliul Germaniei dupa a doua zi:

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 2:25:10.5

2. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +33.4

3. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +37.0

4. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +37.4

5. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +3:33.9

6. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:06.4

7. E. Lappi/ J. Ferm (Škoda Fabia R5) +7:16.2

8. P. Tidemand/ J. Andersson (Škoda Fabia R5) +7:43.2

9. J. Kopecky/ P. Dresler (Škoda Fabia R5) +8:26.1

10. A. Kremer/ P. Winllhofer (Škoda Fabia R5) +8:44.5