Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru podium, dupa prima zi din Raliul Marii Britanii

Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru podium, dupa prima zi din Raliul Marii Britanii
  • Thierry Neuville se afla pe locul al patrulea, dupa primele zece probe speciale;
  • Andreas Mikkelsen este pe locul al cincilea, iar Craig Breen pe al saselea, ambii piloti fiind in lupta pentru un loc in top trei.

Echipa Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru podium, dupa prima zi din Raliul Marii Britanii, etapa a 12-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Thierry Neuville este la 4,8 secunde de un loc pe podium, iar Andreas Mikkelsen si Craig Breen ocupa locurile al cincilea, respectiv al saselea dupa primele zece probe speciale. 

Dupa prima zi din Raliul Marii Britanii, Thierry Neuville a castigat o proba si este cel mai bine clasat pilot al echipei Hyundai Motorsport.

„Debutul a fost bun, chiar daca nu am avut pe fiecare proba ritmul pe care mi-l doream. Au fost conditii foarte dificile pe probele de azi si probabil asa va fi pana la final”,a declarat Thierry Neuville.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger-Amland, copilotul sau, au crescut ritmul pe fiecare proba, iar la finalul zilei au urcat pana pe pozitia a cincea in clasamentul provizoriu. 

„In acest moment ne aflam pe pozitia a cincea si sunt sigur ca mai putem urca in clasament. A fost o zi tipica prin padurile din Tara Galilor si am reusit sa identificam unele setari care ne-au ajutat pe probele de dupa amiaza. Nu am mai pilotat de mult pe noroi si am avut nevoie de putin timp pentru acomodare”,a mentionat Andreas Mikkelsen. 

Craig Breen si Paul Nagle, copilotul sau, au revenit la volanul Hyundai i20 WRC dupa Raliul Finlandei. Dupa prima zi din Raliul Marii Britanii se afla pe locul al saselea in clasamentul provizoriu.

„Am avut un moment dificil pe PS4, dar sunt sigur ca ne putem imbunatati pozitia in clasament”,a declarat Craig Breen.

In Raliul Marii Britanii sunt programate inca 12 probe speciale, sapte sambata si cinci duminica, iar lupta pentru primele pozitii este extrem de disputata. 

„A fost o zi dificila, in care Thierry si Nicolas au ramas in lupta pentru victorie. Primele patru echipaje din clasament sunt despartite de doar opt secunde, asa ca lupta este in continuare deschisa. Sper ca toti sa se mentina in lupta pentru un loc pe podium pana la final”,a mentionat si Andrea Adamo, directorul echipei.

Rezultate Marii Britanii 2019 (dupa prima zi):

1.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC1:14:30,8
2.S. OgierJ. IngrassiaCitroën C3 WRC+3,4
3.K. MeekeS. MarshallToyota Yaris WRC+3,6
4.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 WRC+8,4
5.A. MikkelsenA. Jæger-AmlandHyundai i20 WRC+25,7
6.C. BreenP. NagleHyundai i20 WRC+33,5
7.T. SuninenJ. LehtinenFord Fiesta WRC+37,4
8.E. EvansS. MartinFord Fiesta WRC+51,8