Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru podium, dupa prima zi din Raliul Turciei

Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru podium, dupa prima zi din Raliul Turciei
  • Hyundai Motorsport a incheiat prima zi a Raliului Turciei, etapa a 11-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu cele trei echipaje in top sase;
  • Thierry Neuville se afla pe locul al treilea, Andreas Mikkelsen pe al cincilea, iar Dani Sordo ocupa pozitia a sasea;
  • Cele trei echipaje Hyundai Motorsport s-au impus vineri pe probele speciale, Neuville si Mikkelsen cu acelasi timp pe PS1, Neuville cel mai rapid din nou pe PS6, iar Sordo pe PS7.

Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru podium, dupa prima zi a Raliului Turciei, etapa a 11-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Probele pline de pietre din Turcia au reusit, inca o data, sa puna la incercare echipajele din WRC, atat in privinta alegerii anvelopelor potrivite, dar si a setarilor masinilor pentru a obtine performantele optime. Dupa o Super Speciala scurta, de doar 2 km, parcursa joi seara, ziua de vineri a inclus probe speciale care acopera peste jumatate din distanta totala a raliului - 159,14 km.

Cele trei echipaje Hyundai Motorsport – Thierry Neuville/ Nicolas Gilsoul, Andreas Mikkelsen/ Anders Jæger-Amland si Dani Sordo/ Carlos del Barrio – au trecut prin momente dificile pe durata primei zile a Raliului Turciei.

Neuville si Mikkelsen au ocupat prima pozitie pe Super Speciala de joi seara, echipajul norvegian preluand conducerea si pe prima bucla de vineri. Neuville a reusit sa se claseze pe prima pozitie si in cea de-a doua proba, desfasurata pe speciala Çetibeli, ocupand astfel locul al treilea in clasamentul general. Mikkelsen, insa, a intampinat cateva probleme, coborand pana pe pozitia a cincea la finalul zilei.

„Bucla de dimineata nu a fost modalitatea prin care doream sa debutam in acest raliu, mai ales dupa victoria impartasita cu Andreas pe superspeciala de joi seara. Ne-am simtit bine pe PS5, iar pe PS6, in conditii dificile, am reusit sa castigam timp. Acum privim spre ziua de sambata cu mai multa incredere”,a declarat Thierry Neuville.

Dani Sordo a intampinat probleme in prima proba a zilei, insa a obtinut un timp uimitor pe finalul zilei, pe proba Ula 2. Datorita acestei victorii pe proba speciala, echipajul a incheiat ziua pe locul al saselea la general.

Urmeaza alte doua zile pe macadamul dur din Turcia, insa obiectivul Hyundai Motorsport este de a obtine victoria in cea de-a 11-a etapa din Campionatul Mondial.

A fost o zi interesanta pentru echipa noastra in Raliul Turciei. Thierry si Nicolas au inregistrat un timp spectaculos pe PS6, Andreas si Anders au avut un debut foarte bun, care le-a asigurat un loc in top cinci in clasamentul general, iar Dani si Carlos au avut un parcurs fantastic pe ultimele probe. Echipajele noastre au obtinut rezultate foarte bune’’, a declarat Andrea Adamo, directorul echipei.

Rezultate Raliul Turciei 2019 (dupa prima zi):

1. E. Lappi                      J. Ferm                      Citroën C3 WRC                 1:59:53,7
2. S. Ogier J. Ingrassia Citroën C3 WRC +17,7
3. T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 WRC +18,4
4. T. Suninen J. Lehtinen Ford Fiesta WRC +44,4
5. A. Mikkelsen A. Jæger-Amland Hyundai i20 WRC +1:04,1
6. D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 WRC +1:25,2
7. K. Meeke S. Marshall Toyota Yaris WRC +1:32,1
8. O. Tänak M. Järveoja Toyota Yaris WRC +1:37,4
9. J.M. Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +1:42,5
10. P. Tidemand             O. Fløene                   Ford Fiesta WRC                 +3:45,4