Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru un loc pe podium in Turul Corsicii

Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru un loc pe podium in Turul Corsicii
  • Hyundai Motorsport concureaza pentru clasarea pe podium in Turul Corsicii, etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC);
  • Thierry Neuville a incheiat ziua de vineri pe locul al treilea in clasamentul provizoriu, Dani Sordo pe al patrulea, iar Sébastien Loeb pe cel de-al optulea.

Hyundai Motorsport a avut un debut bun in Turul Corsicii, etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), toate cele trei echipaje fiind in top 8 in clasamentul provizoriu. Vineri, in prima zi, au fost programate trei probe speciale: Bavella - 17,60 km, Valinco -25,94 km si Alta-Rocca – 17,37 km.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au avut un ritm bun pe tot parcursul zilei. Echipajul belgian a castigat ultima proba si este pregatit sa lupte pentru victorie pana la final.

„Sunt multumit de rezultat dupa prima zi a raliului. Avem o baza solida pe care putem construi in urmatoarele doua zile”, a declarat Thierry Neuville.

Dani Sordo si Carlos del Barrio, copilotul sau, au incheiat de doua ori in top 3 pe probele de vineri si se afla pe locul al patrulea in prima etapa pe asfalt din 2019.

„Sunt multumit de modul in care s-a incheiat ziua. Urmeaza doua zile foarte importante, dar suntem pregatiti sa luptam pentru un loc pe podium si sa acumulam cat mai multe puncte pentru echipa”, a mentionat Dani Sordo.

Desi au intampinat probleme pe prima proba a raliului, Sébastien Loeb si Daniel Elena, copilotul sau, au reusit sa recupereze din timpul pierdut si au urcat pana pe pozitia a opta la general.

„Lucrurile au mers mai bine dupa ce am schimbat putin setarile. Am reusit sa imbunatatim performantele si sper sa putem face asta in continuare”, a declarat Sebastien Loeb.

Cu toate cele trei echipaje in top 8, obiectivul Hyundai Motorsport este de a acumula cat mai multe puncte in lupta pentru titlul mondial al constructorilor.

„Suntem hotarati sa obtinem un rezultat cat mai bun. Vineri au fost programate probe pe care echipajele noastre nu au mai concurat, asa ca am avut multe de invatat. A fost o zi buna si am obtinut maximum posibil. Thierry este in lupta pentru victorie, Dani are sanse la un loc pe podium, iar Sébastien a reusit sa revina in lupta pentru puncte.a adaugat Andrea Adamo, directorul echipei.

Rezultate Turul Corsicii 2019 (dupa prima zi):

1.E. Evans               S. Martin               Ford Fiesta WRC               1:09:39,6
2.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC+4,5
3.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC         +9,8
4.D. SordoC. del BarrioHyundai i20 Coupe WRC         +26,1
5.T. SuninenM. SalminenFord Fiesta WRC+30,9
6.S. OgierJ. IngrassiaCitroën C3 WRC+36,3
7.E. LappiJ. FermCitroën C3 WRC+46,3
8.S. LoebD. Elena           Hyundai i20 Coupe WRC+2:27,9