Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru victorie dupa penultima zi din Raliul Spaniei

Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru victorie dupa penultima zi din Raliul Spaniei
  • Dani Sordo se afla pe locul secund dupa penultima zi din Raliul Spaniei
  • Toate cele trei modele din noua generatie i20 WRC sunt in top patru
  • Kevin Abbring a urcat pe pozitia a opta in clasamentul general

Hyundai Motorsport se afla in top patru cu cele trei modele ale noii generatii i20 WRC, dupa penultima zi din Raliul Spaniei, etapa a 11-a din Campionatul Mondial FIA (WRC).

Dani Sordo a inceput ziua in postura de lider dupa ce a avut o evolutie excelenta pe specialele dificile de vineri. Sordo a condus si in ziua a doua pana pe PS14 (El Montmell 2), incheind pe locul secund. Dupa ziua de sambata, Thierry Neuville a urcat pe pozitia a treia la general, fiind urmat de Hayden Paddon.

Dani Sordo si Marc Martí (#4 noua generatie i20 WRC) au excelat pe teren propriu. Cei doi vor ataca pana pe ultima proba in incercarea de a obtine o victorie in cursa de casa.

„Am fost dezamagit ca am pierdut pozitia de lider. Stiam insa ca va fi foarte dificil sa ramanem pe primul loc”,a declarat Sordo.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au urcat pe pozitia a treia. Obiectivul echipei este acumularea a cat mai multor puncte pentru consolidarea pozitiei in clasamentul pilotilor.

„A fost o zi buna si ma bucur ca am urcat pe podium”,a adaugat Neuville.

Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) si John Kennard au avut o evolutie constanta si s-au apropiat la 16,1 secunde de Neuville.

„Ma bucur ca avem o evolutie atat de buna pe asfalt. Sper sa continuam in acelasi ritm si pe ultimele patru probe de duminica”,a mentionat Paddon.

Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) si Seb Marshall, copilotul sau, au avansat in clasament pana pe pozitia a opta, olandezul incercand sa acumuleze cat mai multa experienta pe probele mixte din Spania.

„Increderea mea in masina a crescut de la o proba la alta, iar acest lucru s-a vazut in timpii de pe probe. Am urcat sambata pana pe pozitia a opta in clasament si sper sa avem o evolutie la fel de buna si duminica”,a declarat Abbring.

Trei echipaje Hyundai Motorsport concureaza pentru un loc pe podium, Sordo fiind clasat pe locul al doilea, Neuville pe al treilea si Paddon pe al patrulea. In plus, Abbring se afla si el in puncte, ceea ce poate conduce la un rezultat bun in Raliul Spaniei.  

„Ne aflam cu trei masini in lupta pentru un loc pe podium, iar acest lucru demonstreaza inca o data progresele facute de echipa in acest sezon. Asteptam cu interes ultima zi a raliului si vom incerca sa acumulam cat mai multe puncte”,a adaugat Michel Nandan, directorul echipei.

Duminica sunt programate cate doua treceri pe probele Pratdip (19,3 km) si Duesaigües (12,1 km), pilotii avand de parcurs in total 62,80 km de proba speciala.

Rezultate Raliul Spaniei dupa a doua zi:

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 2:35:12.8

2. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +5.8

3. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:03.9

4. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:20.0

5. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +1:57.9

6. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +2:35.7

7. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +4:24.7

8. K. Abbring/ S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +6:22.7

9. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +7:13.3

10. J. Kopecky/ P. Dresler (Škoda Fabia R5) +7:41.6