Hyundai Motorsport se afla pe locul al doilea dupa prima zi din Raliul Marii Britanii

Hyundai Motorsport se afla pe locul al doilea dupa prima zi din Raliul Marii Britanii
  • Hyundai Motorsport ocupa pozitia secunda dupa prima zi din Raliul Marii Britanii, etapa a 11-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA;
  • Thierry Neuville, liderul clasamentului general, a terminat ziua pe locul secund;
  • Hayden Paddon ocupa pozitia a saptea, in timp ce Andreas Mikkelsen cea de-a noua, dupa prima zi pe specialele clasice din Tara Galilor. 

Hyundai Motorsport se lupta pentru victorie pe probele speciale din Raliul Marii Britanii, etapa a 11-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Thierry Neuville, liderul clasamentului general, a crescut constant ritmul si a incheiat ziua pe locul secund. Hayden Paddon a incheiat prima zi pe locul al saptelea, iar Andreas Mikkelsen pe cel de-al noualea.

In prima zi, Neuville a castigat o proba speciala si este pregatit sa lupte pentru prima pozitie pana la final.

„Am progresat mult pe parcursul acestei zile. Prima bucla a fost foarte dificila si nu a fost usor sa plec primul la start. Lucrurile s-au schimbat in partea a doua a zilei si m-am simtit mult mai bine la volan. Este un raliu foarte lung si cu siguranta se pot intampla multe”, a declarat Thierry Neuville.

Dupa podiumul din Turcia, Hayden Paddon si Seb Marshall si-au propus sa obtina o performanta similara si pe probele din Tara Galilor. Dupa prima zi cei doi ocupa pozitia a saptea, dar au incheiat prima zi intr-un ritm bun si sunt convinsi ca mai pot urca in clasament. 

„Nu am vrut sa riscam prea mult pe primele probe. Am mers conform planului si vom incerca sa recuperam timpul pierdut”, a mentionat Hayden Paddon.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger au avut o zi mai dificila, dar se lupta si ei in continuare pentru un loc in top 10.

„Este important sa acumulam informatii si vom incerca sa crestem ritmul in partea a doua a cursei”, a adaugat si Andreas Mikkelsen.

Echipa Hyundai Motorsport se lupta in acest sezon pentru titlurile mondiale la piloti si constructori, iar rezultatul din Marea Britanie este extrem de important.

„Am avut conditii tipice pentru etapa din Marea Britanie. A fost o zi dificila, dar toate cele trei echipaje au incheiat fara mari probleme. Au fost parcurse doar 9 dintre cele 23 de probe speciale, asa ca avem oportunitatea de a recupera timpul pierdut in prima zi”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Rezultate Raliul Marii Britanii 2018 (dupa prima zi)

1.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC1:06:04,3
2.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC          +28,8
3.J.M. LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+31,3
4.E. LappiJ. FermToyota Yaris WRC+35,9
5.S. Ogier            J. IngrassiaFord Fiesta WRC+38,2
6.C. Breen           S. MartinCitroën C3 R5+48,8
7.H. PaddonS. MarshallHyundai i20 Coupe WRC          +1:06,4
8.M. ØstbergT. EriksenFord Fiesta WRC           +1:08,4
9.A. MikkelsenA. JægerHyundai i20 Coupe WRC          +1:24,3