Hyundai Motorsport se afla pe podium dupa prima zi din Raliul Portugaliei

Hyundai Motorsport se afla pe podium dupa prima zi din Raliul Portugaliei

Hyundai Motorsport a incheiat cu doua echipaje in top trei prima zi din Raliul Portugaliei - etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Ott Tänak este lider la general cu un avantaj de sase secunde fata de echipajul aflat pe locul secund, iar Dani Sordo ocupa pozitia a treia.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au fost nevoiti sa abandoneze din cauza unor probleme intampinate pe traseu.

Sunt dezamagit pentru ca totul a inceput foarte bine si eram in lupta pentru prima pozitie. Am incercat sa remediem situatia pe sectorul de legatura, insa am intampinat probleme cu suspensia”, a declarat Thierry Neuville.

Pana in acel punct, echipajele Hyundai Motorsport au avut un parcurs excelent, iar Tänak si Sordo au castigat cinci probe speciale. Dupa prima bucla de trei probe speciale, Dani Sordo a fost lider, insa pe speciala a saptea a retrogradat pe cea de-a treia pozitie.

Am avut un debut reusit si am castigat cateva probe. Din pacate, in partea a doua a zilei am pierdut prima pozitie, dar sunt increzator ca putem sa incheiem etapa din Portugalia cu un rezultat bun”, a mentionat Dani Sordo. 

In total, echipajele Hyundai Motorsport au castigat sase probe speciale in prima zi din Raliul Portugaliei, iar Ott Tänak a incheiat pe pozitia intai.

Nu am intampinat dificultati si ma bucur pentru ca suntem lideri acum. A fost o zi foarte solicitanta pe macadamul din Portugalia si am incercat sa protejam masina. Obiectivul nostru este sa incercam sa ne marim avansul pe urmatoarele probe”, a declarat Ott Tänak.

Sambata si duminica sunt programate inca 12 probe speciale, iar obiectivul echipei Hyundai Motorsport este este de a acumula cat mai multe puncte, atat la piloti cat si la constructori.

Pozitia de lider a lui Ott reprezinta aspectul pozitiv al zilei. Din pacate, Dani a pierdut timp din cauza unor probleme pe care nu le putem controla, iar Thierry a iesit din lupta pentru victorie in urma unei dificultati intampinate pe traseu. Sper ca urmatoarele doua zile sa fie mai bune pentru noi”, a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei. 

Clasament Raliul Portugaliei (dupa prima zi):

1

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 WRC

1:22:35.0

2

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+6.0

3

D. Sordo

C. del Barrio

Hyundai i20 WRC

+9.0

4

T. Katsuta

D. Barritt

Toyota Yaris WRC

+15.4

5

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+24.0

6

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+28.9

7

G. Greensmith

C. Patterson

Ford Fiesta WRC

+1:02.3

8

A. Fourmaux

R. Jamoul

Ford Fiesta WRC

+1:33.5