Hyundai Motorsport se afla pe podium dupa prima zi din Raliul Suediei

Hyundai Motorsport se afla pe podium dupa prima zi din Raliul Suediei

Echipa Hyundai Motorsport a avut un debut bun in Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), toate cele trei echipaje fiind foarte rapide pe specialele acoperite cu zapada. Vineri au fost programate sapte probe speciale cu o lungime totala de 125,72 km.  

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au incheiat pe prima pozitie, avand un avantaj de 4,3 secunde fata de locul secund. Echipajul belgian a avut o evolutie constanta, fiind foarte rapid in special in partea a doua a zilei, atunci cand s-a impus pe PS6 si a incheiat cu al doilea timp pe PS7. 

A fost o zi importanta pentru intreaga echipa. Ne aflam pe primul loc acum si putem din nou sa zambim, dupa toate problemele pe care le-am avut la Monte-Carlo. Debutul a fost bun, iar dupa schimbarile facute in parcul de service, am putut sa acceleram ritmul. Masina a mers perfect si am gestionat foarte bine alegerea pneurilor. Raliul este insa foarte lung si acesta a fost abia inceputul. Va fi necesar sa cresc si mai mult ritmul”, a declarat Thierry Neuville.  

Oliver Solberg si Elliott Edmondson au reusit sa incheie in top trei pe probele din prima bucla si au ocupat pozitia a cincea.

Sunt multumit la finalul zilei. Pozitia a cincea nu este neaparat ceea ce ne doream, dar faptul ca ritmul avut pe probele de dimineata a fost unul foarte bun imi ofera incredere. Stiu ca putem obtine rezultate bune, dar este clar ca am nevoie de mai multa experienta. Mai sunt insa doua zile lungi si voi ataca pe fiecare proba. Va fi in avantaj cel care face cele mai putine greseli, asa ca obiectivul meu este sa fac alegeri inteligente”, a mentionat Oliver Solberg.

Ott Tänak si Martin Järveoja au avut un inceput excelent si se aflau in lupta pentru prima pozitie dupa primele probe speciale pe zapada din Suedia. Din pacate, echipajul estonian, care a castigat doua probe speciale in prima parte a zilei, a fost nevoit sa abandoneze. 

A fost o zi plina pentru noi. Cu siguranta suntem multumiti de evolutia lui Thierry, care se afla pe prima pozitie, precum si de cea a lui Oliver, care a fost constant. Timpii obtinuti pe probe au aratat ca avem o masina competitiva si ca ne putem lupta pentru victorie. Pe de alta parte, am avut si probleme cu sistemul hybrid la masina lui Ott si, din motive de siguranta, am fost nevoiti sa retragem masina de pe probe. Vom verifica ce s-a intamplat si cel mai probabil Ott va relua raliul sambata”, a declarat Julien Moncet, directorul echipei.

Sambata si duminica sunt programate inca 10 probe speciale cu o lungime totala de aproape 150 de km.

Clasament Raliul Suediei 2022 (dupa prima zi):

1T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally11:02:31.2
2K. RovanperäJ. HalttunenToyota GR Yaris Rally1+4.3
3E. EvansS. MartinToyota GR Yaris Rally1+7.4
4E. LappiJ. FermToyota GR Yaris Rally1+8.8
5O. SolbergE. EdmondsonHyundai i20 N Rally1+28.1
6T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1+1:18.9
7A. FourmauxA. CoriaFord Puma Rally1+1:32.9
8G. GreensmithJ. AnderssonFord Puma Rally1+1:48.1