Hyundai Motorsport se afla pe prima pozitie dupa prima zi din Raliul Spaniei

Hyundai Motorsport se afla pe prima pozitie dupa prima zi din Raliul Spaniei

• Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au castigat patru speciale in prima zi si sunt lideri;

• Dani Sordo si Cándido Carrera ocupa pozitia a patra la general, iar Ott Tänak si Martin Järveoja au abandonat dupa accidentul de pe PS4.

Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru victorie in Raliul Spaniei, etapa a 11-a din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa primele sase probe speciale de vineri. Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe, copilotul sau, au incheiat ziua pe prima pozitie.

A fost un duel strans cu Elfyn si vom face tot posibilul sa ne pastram pozitia pana la finalul acestei etape”, a declarat Thierry Neuville. 

Dani Sordo si Cándido Carrera au avut un ritm bun in raliul lor de casa si dupa prima zi se afla in lupta pentru un loc pe podium.

Ma bucur pentru ca am ocazia sa concurez din nou acasa. A fost o zi destul de buna si am ales o strategie in care am plecat cu doua roti de rezerva suplimentare. Nu suntem departe de un loc pe podium si este clar ca vom ataca pana la final”, a mentionat Dani Sordo.

Ott Tänak si Martin Järveoja au fost apoi nevoiti sa abandoneze, dupa o problema intampinata pe PS4.

A fost o zi plina de suprize neplacute. Primele probleme au aparut pe speciala a doua si apoi am fost nevoiti sa abandonam, dupa o iesire in decor. A fost suprinzator ce s-a intamplat si din pacate pentru noi raliul s-a incheiat deja”, a declarat Ott Tänak.

Sambata si duminica sunt programate 11 probe speciale cu o lungime de peste 160 de kilometri.

Trebuie sa ramanem pozitivi, dupa prima zi. In primul rand, pentru ca suntem lideri. Thierry a recuperat timpul pierdut pe primele probe. Echipa a identificat cele mai bune solutii si a reusit sa-i puna la dispozitie in timp util o masina rapida. Dani si Cándido au mers pe strategia aleasa de echipa. A fost varianta cea mai sigura si cred ca a fost o decizie buna. Din pacate, Ott si Martin nu vor continua. Incidentul lor de astazi demonstreaza inca o data ca in raliuri se poate intampla orice. Mai sunt doua zile si trebuie sa ramanem concentrati pana la final”, a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei.

Clasament Raliul Spaniei (dupa prima zi):

1

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 WRC

1:01:26.6

2

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+0.7

3

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+19.4

4

D. Sordo

C. Carrera

Hyundai i20 WRC

+24.8

5

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+38.0

6

A. Fourmaux

A. Coria

Ford Fiesta WRC

+1:10.2

7

G. Greensmith

C. Patterson

Ford Fiesta WRC

+1:28.9

8

O. Solberg

C. Drew

Hyundai i20 WRC

+1:55.6

9

N. Solans

M. Martí

Hyundai i20 WRC

+2:30.5