Hyundai Motorsport se afla pe primul loc inaintea ultimei zile din Raliul Suediei

Hyundai Motorsport se afla pe primul loc inaintea ultimei zile din Raliul Suediei
  • Echipa Hyundai Motorsport se afla pe primul loc in Raliului Suediei, in cea de-a doua zi de competitie
  • Thierry Neuville a castigat alte doua probe si se afla la conducere cu un avans de 1,5 secunde, dupa ce a cucerit si trofeul Colin’s Crest cu o saritura record de 44 de metri

  Hyundai Motorsport si-a propus sa termine pe podium in Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce Thierry Neuville se afla pe primul loc in clasament, inainte de ultima zi a competitiei.   Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au reusit sa castige inca doua probe. Dupa o evolutie sublima pe speciala Vargåsen (PS18), echipajul Hyundai Motorsport a incheiat ziua de sambata pe prima pozitie a clasamentului general.   Pe aceeasi proba, Neuville a castigat si trofeul Colin’s Crest, pentru cea mai lunga saritura, cu o lungime record de 44 metri. Este pentru a doua oara consecutiv cand un pilot al echipei Hyundai Motorsport obtine acest trofeu, Juho Hänninen inregistrand anul trecut cea mai lunga saritura.   Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a concurat pentru un loc in top trei pe toate cele opt probe programate sambata.  

„Am castigat doua probe, iar la ultima trecere pe Vargåsen am realizat o saritura de 44 de metri peste Colin’s Crest. Sunt foarte incantat ca am castigat acest premiu. A fost o lupta stransa pentru primele locuri pe tot parcursul zilei si, desigur, obiectivul meu pentru duminica este sa-mi pastrez pozitia. Va fi cu siguranta o lupta foarte stransa, dar sunt pregatit”,a declarat Neuville.

  Hayden Paddon (#8 Hyundai i20 WRC) si-a pastrat pozitia a sasea la general, dupa o evolutie buna pe tot parcursul zilei.  

„Obiectivul a fost sa-mi consolidez pozitia. Pentru duminica, pe ultimele trei probe, scopul meu este un loc in primele sase pozitii ale clasamentului”,a mentionat Hayden Paddon.

  Aflat la prima cursa in cadrul echipei Hyundai Mobis World Rally, Kevin Abbring (#20 Hyundai i20 WRC) a continuat perioada de acomodare cu noul autovehicul.  

„Am invatat multe pana acum, iar acesta este obiectivul principal. La finalul zilei, am avut un salt perfect pe Colin’s Crest”,a adaugat Kevin Abbring.

  Performantele celor trei echipaje demonstreaza evolutia Hyundai Motorsport in cel de-al doilea sezon complet din WRC.  

„Sunt foarte multumit de rezultatele de sambata, iar acest lucru se datoreaza muncii in echipa. Thierry a facut o cursa incredibila, fara greseli, si cu timpi foarte competitivi pe toate probele, iar Hayden si Kevin au progresat. Suntem pregatiti sa ne luptam pentru un loc pe podium in ultima zi a Raliului Suediei”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

  Duminica sunt programate ultimele trei probe speciale din Raliul Suediei: PS19 Lesjöfors (15 km) si doua treceri pe speciala Värmullsåsen (15,87 km), ultima dintre ele fiind si Power Stage, unde pilotii pot castiga puncte suplimentare.     

Raliul Suediei: clasament dupa ziua a doua

1. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC)

2. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +1.5

3. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +9.6

4. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +53.4

5. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:29.2

6. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +2:35.7

7. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +3:03.1

8. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +3:22.1

9. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +3:22.5

10. Y. Protasov/ P. Cherepin (Ford Fiesta RS WRC) +4:19.6

11. K. Abbring/ S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +6:45.0