Hyundai Motorsport se afla in top 3, dupa prima zi din Raliul Estoniei

Hyundai Motorsport se afla in top 3, dupa prima zi din Raliul Estoniei

HYUNDAI MOTORSPORT SE AFLA IN TOP 3, DUPA PRIMA ZI DIN RALIUL ESTONIEI• Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) a fost reluat in acest sfarsit de saptamana – echipa Hyundai Motorsport a obtinut doua victorii dupa prima zi din Raliul Estoniei, cea de-a patra etapa din calendarul WRC 2020;
• Ott Tänak a castigat 11 probe dintre cele 17 speciale si ocupa pozitia de lider, in timp ce Craig Breen se afla pe locul secund, la o diferenta de 11,7 secunde;
• Thierry Neuville se afla in lupta pentru un loc pe podium, insa a fost nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme tehnice.

Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) a fost reluat in acest sfarsit de saptamana – echipa Hyundai Motorsport a obtinut doua victorii dupa prima zi din Raliul Estoniei, cea de-a patra etapa din calendarul WRC 2020. Dupa cele 11 probe speciale desfasurate pana acum, Ott Tänak ocupa pozitia de lider.

Raliul Estoniei este prima etapa programata dupa Raliul Mexicului, care a avut loc in luna martie. Avand in vedere contextul social actual, calendarul WRC din acest a fost adaptat si include doar sapte etape. Raliul Estoniei a debutat vineri seara cu o super speciala in Tartu, sambata fiind programate alte 10 probe speciale.

Cele trei echipaje Hyundai Motorsport au reusit sa castige sase probe speciale sambata, demonstrand inca o data potentialul modelului Hyundai i20 WRC. Echipajul estonian - Ott Tänak si Martin Järveoja - a fost foarte rapid pe teren propriu, iar dupa victoriile de pe specialele PS3, PS4 si PS8 a incheiat ziua pe prima pozitie la general.

“Sunt incantat ca a fost reluat Campionatul Mondial, dar si ca s-a desfasurat in Estonia. A fost o zi lunga, foarte solicitanta si acum ma simt de parca as fi parcurs un raliu intreg. Masina s-a comportat excelent si abia asteptam aceste momente. Raliul nu s-a incheiat inca si trebuie sa ramanen concentrati pana la final”, a declarat Ott Tänak.

Craig Breen si Paul Nagle au castigat doua probe speciale si sunt pregatiti sa continue in acelasi ritm si pe probele de duminica.

“Imi este greu sa exprim in cuvinte cat de bine m-am simtit la volanul modelului Hyundai i20 WRC si cat de mult ma bucur ca am luat startul pe aceste probe din Estonia. Am mers bine inca de pe primele speciale si am avut un ritm bun pana la finalul zilei. Stiu cat de mult a muncit intreaga echipa in aceasta perioada si ma bucur ca tot efortul lor este rasplatit acum. Voi incerca sa continui in acelasi ritm si duminica si mi-ar placea sa urcam pe podium la final”, a mentionat Craig Breen.

Din pacate, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au fost nevoiti sa abandoneze in urma unei probleme tehnice. Echipajul belgian va reveni duminica in competitie si va incerca sa acumuleze cat mai multe puncte in Power Stage.

“A fost o zi dificila care s-a incheiat mai devreme pentru noi. Pe speciala a saptea am intampinat unele dificultati. Nu am reusit sa remediem defectiunea si am fost nevoiti sa oprim. Insa am avut o zi buna si am reusit sa castigam si o proba speciala. Nu trebuie sa ne pierdem increderea, deoarece mai sunt etape in care putem acumula puncte si vom incepe chiar din Power Stage. Echipa s-a descurcat incredibil pana acum dar, din pacate, noi am pierdut sansa de a urca pe podium. Vom ataca la maximum pana la finalul acestui sezon”, declarat Thierry Neuville.

Duminica, in ultima zi din Raliul Estoniei, au fost programate sase probe speciale, cu o lungime de aproximativ 85 de kilometri.

“Se pare ca munca noastra din ultimele luni a dat rezultate. Toate cele trei echipaje au avut un parcurs bun. Din pacate, Thierry a fost nevoit sa abandoneze, dar asta se intampla uneori in raliuri. In schimb, Ott si Craig au avut o zi excelenta si au gestionat situatia perfect. A fost o zi dificila pentru toti, asa ca putem sa ne bucuram de rezultatele obtinute pana acum. Urmeaza o alta zi grea in care trebuie sa ne facem treaba foarte bine pentru a ne atinge obiectivele”, a mentionat si Andrea Adamo, directorul echipei.

Clasament Raliul Estoniei 2020 (dupa prima zi):

1 O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 WRC 1:15:08.4

2 C. Breen P. Nagle Hyundai i20 WRC +11.7

3 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC +28.7

3 K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC +34.9

5 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +36.8

6 T. Katsuta D. Barritt Toyota Yaris WRC +1:01.9

7 E. Lappi J. Ferm Ford Fiesta WRC +1:41.7

8 T. Suninen J. Lehtinen Ford Fiesta WRC +1:50.9

9 P.L. Loubet V. Landais Hyundai i20 WRC +2:15.2

10 G. Greensmith E. Edmondson Ford Fiesta WRC +3:03.1